Advertentie
Advertentie

5 favoriete aandelen van Quirien Lemey

De hoofdzetel ©REUTERS

De technologiespecialist van Degroof Petercam AM noemt Alphabet een 'safe haven' in techland.

Hoya | Optisch glas

Hoya is een Japans bedrijf gespecialiseerd in hoogwaardige toepassingen van optisch glas. Het is een toonaangevende speler in de gestaag groeiende markt van brilglazen, contact- en intraoculaire lenzen (circa 40% van operationele winst). Het is ook mijlenver marktleider in het toenemende gebruik van optisch glas in dataopslag en voor de transfer van circuitpatronen op een waferchip door middel van ‘mask blanks’. Met de transitie naar extreme-ultravioletlithografie (EUV) en de constante verlaging in nanometers zal het gebruik van optische glas mask blanks exponentieel toenemen en het voor concurrenten almaar moeilijker worden Hoya bij te benen. 

Rohm | Halfgeleiders

Japan staat in de aandacht door de Olympische Spelen. Rohm is nog een Japans bedrijf, gespecialiseerd in vermogenshalfgeleiders. Het is een leider in siliciumcarbide halfgeleiders, die meer vermogen kunnen creëren in elektrische aandrijvingen. Daardoor surft Rohm de komende jaren mee op de trend van elektrische wagens. Het bezit wereldwijd fabrieken en verkoopvestigingen. Je kan het als een brede sectorgenoot beschouwen als het Franse STMicroelectronics (STM) of het Belgische Melexis.

Alphabet | Internetmastodont

Alphabet is naar beurswaarde een van de grootste bedrijven in de wereld. De Google- en YouTube- mastodont zien we als een relatieve safe haven in tech, met daarbovenop een significante blootstelling aan het segment reizen. Dat laatste biedt de mogelijkheid te profiteren van de heropening van economieën en het terugkeren van de vele reizigers. Beleggers reageerden zeer positief op de kwartaalcijfers van afgelopen week. Op alle fronten deed het bedrijf het veel beter dan de analisten hadden verwacht. Nieuwe regelgeving blijft wel het risico bij het  investeren in big tech.

©RV-DOC

CyberArk | Cybersecurity

In elke langetermijnportfolio hoort een positie in cybersecurity, wegens het toenemende belang in onze maatschappij. We kiezen in dat segment voor het Israëlische CyberArk . Het is de grootste speler in privileged access management, dat organisaties helpt de toegang van personeel met verhoogde rechten te beperken. Het bedrijf is in volle transitie naar het aanbieden van zijn diensten via de cloud, weg van de traditionele licenties, wat een potentiële herwaardering kan opleveren. CyberArk wordt verhandeld op de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq. De beurswaarde ligt op net geen 6 miljard dollar.

JFrog | Software

We sluiten af met een ander Israëlisch bedrijf, een van de weinige ‘nieuwe’ software bedrijven die zowel een heel hoge groei als winstgevende cijfers kan voorleggen. JFrog is een leider op gebied van ‘liquid software’. Die faciliteert constante updates en patches in plaats van de klassieke (half)jaarlijkse updates. JFrog trok in september 2020 naar Nasdaq tegen 44 dollar per aandeel. Het kreeg meteen een warm welkom op Wall Street en beleggers duwden het aandeel snel boven 90 dollar.  Vandaag noteert JFrog opnieuw onder de intekenprijs.  

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie