5 favoriete aandelen van Rik Dhoest

Smartphoto is actief in Wetteren. ©Thomas De Boever

De fondsbeheerder van Nagelmackers noemt Smartphoto het 'goedkoopste e-commerceaandeel op de financiële markten.'

Rik Dhoest beheert samen met Pascale Nachtergaele aandelen- en vastgoedfondsen voor Nagelmackers. Dhoest is gespecialiseerd in de kleinere Europese aandelen, voornamelijk op de Brusselse en Amsterdamse beurs.

ASM International | Leverancier aan chipsector

We houden ASM International in onze selectie.  Het bedrijf levert productiemachines voor het frontend segment in de halfgeleiderindustrie en is de absolute marktleider op het vlak van Atomic Layer Deposition (ALD). De investeringen in de technologietransitie in almaar kleinere chips zullen onverminderd doorgaan. De vraag zal blijvend gestuwd worden door toepassingen als 5G, kunstmatige intelligentie, gaming, de nieuwe smartphones, cloudcomputing, datacenters en autonoom rijden. Het bedrijf bezit nog 25 procent in ASM PT.  De verkoop van het resterende belang in de backend specialist zal niet alleen geld opbrengen, maar het bedrijf promoveren tot een pure speler in ALD.

Smartphoto | e-commerce

Smartphoto Group is actief in e-commerce voor consumenten met betaalbare gepersonaliseerde producten van hoge kwaliteit zoals fotoboeken, gepersonaliseerde geschenken, kaartjes, kalenders, wanddecoratie en prints.  Het zal erin slagen de komende jaren de omzet jaarlijks met 10 procent te doen stijgen. Elk jaar brengt het zo’n 30 nieuwe producten op de markt. Op middellange termijn brengt dat de jaarlijkse omzet op 100 miljoen euro. Ondanks de goede beursprestatie in 2020 is Smartphoto vandaag het goedkoopste genoteerde e-commercebedrijf op de financiële markten.

Rik Dhoest. ©BELGA

Besi | Leverancier aan chipsector

BE Semiconductor Industries (Besi) is een toonaangevende leverancier van verpakkingsmachines voor de halfgeleiderindustrie. Besi is bijzonder goed gepositioneerd voor de opgaande fase in de investeringscyclus van klanten zoals Apple, Sam-sung, Micron en andere. Ook hier zal de vraag blijvend gestuwd worden door toepassingen als 5G, kunstmatige intelligentie, de ontwikkeling van cryptomunten en nieuwe smartphones.  Het bedrijf heeft een sterke balans en betaalt bovendien een mooi dividend uit. Na de correctie van de halfgeleideraandelen (na een topkoers) is het aandeel weer aantrekkelijk gewaardeerd. De nakende beleggersdag van 10 juni kan het aandeel positief beïnvloeden.

TKH Group | Technologie

TKH Group richt zich op hoogwaardige innovatieve technologieën in hoge groeimarkten in drie bedrijfssegmenten: telecom, building en industrial solutions. Bandenbouwtechnologie en machine vision (de bewaking van industriële processen) zijn twee voorbeelden van spraakmakende terreinen waarin TKH uitblinkt. Door voortdurend te blijven innoveren wordt het marktaandeel almaar groter. Het bedrijf focust op zeven productmarktcombinaties (verticals), terwijl het de andere omzet grotendeels heeft afgebouwd.  Die vereenvoudiging heeft de aantrekkelijkheid van het aandeel verhoogd.  Met een koerswinstverhouding van 14 (2022) en een ev/ebitda van 8 (2022) is het niet duur gewaardeerd in de sector.

AB InBev | Bierbrouwer

AB InBev is de grootste brouwer ter wereld, met zeer winstgevende biermarkten zoals de VS, Brazilië en Mexico. Bekende merken zijn Stella Artois, Budweiser en Corona. Het bedrijf bracht al bevredigende resultaten eind vorig jaar en in het eerste kwartaal van 2021. AB InBev verwacht dat zowel de omzet als het nettoresultaat in 2021 aanzienlijk verbetert. De brouwer blijft door zijn leiderspositie, de hoge intrinsieke rentabiliteit, de waardering en de groeivooruitzichten op de lange termijn in zijn opkomende markten interessant. Nu de meeste problemen rond corona achter de rug zijn en het sociaal leven weer opstart, heeft het aandeel nog een rit te goed. Ook de hogere inflatie en de stijgende bierprijzen op café kunnen het bedrijf stuwen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie