5 favoriete aandelen van Stefan De Beukelaer

Park Kemmelberg, een complex met 31 assistentiewoningen van Care Property Invest in Berchem.

Stefan De Beukelaer tipt onder meer op de vastgoedbedrijven Immobel en Care Property Invest.

Stefan De Beukelaer is co-oprichter en gedelegeerd bestuurder van Accuro Wealth Advisors. Accuro is een financieel dienstverlener met ruim 600 miljoen euro vermogen onder advies.

Immobel | Vastgoedontwikkelaar

Immobel richt zich onder leiding van Marnix Galle de jongste jaren steeds meer op de ontwikkeling van residentieel vastgoed in België, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. Dat heeft een positieve invloed op de groei, het risico en het kapitaalbeslag. In 2019 steeg de omzet met 28 procent. In 2020 is er een negatieve impact door Covid-19. Dat leidt tot het uitstellen van projecten. Maar we verwachten dat Immobel de komende jaren zijn groeipad kan hervatten. Die goede vooruitzichten zijn nog niet verdisconteerd in de koers. Op basis van
de genormaliseerde winst ligt de koers-winstverhouding rond 7.

Care Property Invest | Vastgoed

Deze gereglementeerde vastgoedvennootschap (gvv) specialiseert zich in zorgvastgoed in België en Nederland. De portefeuille wordt op 796 miljoen euro gewaardeerd en de gemiddelde looptijd van huurcontracten is 17 jaar. Care Property Invest kon ondanks corona goede resultaten voorleggen. De bezettingsgraad is 100 procent en er zijn geen achterstallige huren. Tegen de verwachting in is het niet in de EPRA-index opgenomen, wat de koers fors lager duwde. De tijdelijk lagere waardering en de voorspelbare cashflows maken CP een geschikte investering om op de toenemende vergrijzing in te spelen.

Stefan De Beukelaer. ©Dries Luyten

Solvay | Chemie

Met meer dan 24.100 werknemers in 64 landen verbindt Solvay mensen, ideeën en elementen. De innovatieve oplossingen dragen bij tot veiligere, schonere en duurzamere producten, voor woningen, voeding, vliegtuigen, auto’s, batterijen, slimme toestellen, en water- en luchtzuiveringssystemen. Solvay behoort tot de top drie in bijna al zijn activiteiten. Als cyclisch bedrijf is het niet immuun voor de crisis. De kwaliteit van het management, onder leiding van Ilham Kadri, de focus op de cashflow, de steun van de familiale aandeelhouder (Solvac), de gezonde balans en het stabiele dividend beperken het risico.

Novartis | Farma

Door de politieke onzekerheid in de Verenigde Staten is de koers van Novartis de voorbije maanden achtergebleven. Dat overschaduwt de sterke pijplijn en de focus op geneesmiddelen die het Zwitserse farmaconcern de voorbije jaren heeft doorgevoerd, zoals met de verkoop van het oogverzorgingsbedrijf Alcon. De lage waardering (een koers-winstverhouding van 14 en een brutodividendrendement van 4%) is een teken dat de markt vreest dat de vrijgekomen middelen worden aangewend voor overnames die waarde vernietigen. Maar Novartis heeft al meermaals bewezen strategisch sterke overnames te kunnen doen.

Diageo | Dranken

Diageo is de grootste producent van sterkedrank, met merken als Johnny Walker, Smirnoff, Gordon’s en Guinness. Het bedrijf biedt een aantrekkelijke combinatie van hoge marges, een duurzaam competitief voordeel en groei. Het aandeel is niet volledig hersteld van de covidshock. De coronamaatregelen hebben een negatieve invloed op de omzet (-8,9% op jaarbasis) door de moeilijkheden in de horeca, de eventsector en de luchthavenverkoop. Maar we zijn ervan overtuigd dat de omzet boven het oude peil zal gaan. We zien een opportuniteit om dit kwaliteitsaandeel voor een aantrekkelijke koers in een langetermijnportefeuille op te nemen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie