Advertentie

5 favoriete aandelen van Stefan De Beukelaer

Lipton-thee in een Russische supermarkt. 'Unilever noteert zo’n 20 procent onder de hoogste koers en is 20 procent goedkoper dan vergelijkbare bedrijven', zegt Accuro. ©shutterstock

De gedelegeerd bestuurder van Accuro Wealth Advisors zoekt het dicht bij huis: Brussel en Amsterdam.

Stefan De Beukelaer is medeoprichter van Accuro Wealth Advisors. Dat biedt financieel en beleggingsadvies. Het belegde vermogen bedraagt bijna 800 miljoen euro.

Immobel | Vastgoedontwikkeling

De vastgoedontwikkelaar Immobel richt zich de jongste jaren steeds meer op de ontwikkeling van residentieel vastgoed in België, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. Dat heeft een positieve invloed op de groei, het risico en kapitaalbeslag. Vanwege corona kampten een aantal projecten met vertraging in 2020 en 2021. Na de pandemie zal er door het structureel thuiswerk en de beweging naar CO₂-neutrale gebouwen een grote vraag blijven naar kwalitatief vastgoed. We verwachten de oplevering van grote projecten in 2022-2023. Die goede vooruitzichten zijn nog onvoldoende verdisconteerd in de koers..

AB InBev | Bier

De koers van de biergigant AB InBev gaat al enkele jaren in dalende lijn. De euforie over de overname van SABMiller in 2016 is mede door de hoge schuldgraad omgeslagen in overdreven pessimisme. De cijfers staan onder druk door de gevolgen van de pandemie en de daling van diverse munten uit de groeilanden. Op korte termijn is er extra koersdruk door de geruchten over een kapitaalverhoging en over een mogelijke verkoop van het 10 procentbelang dat de tabaksreus Altria bezit sinds de SABMiller-deal. Dat biedt een goed instapmoment.

Stefan De Beukelaer, Accuro. ©Dries Luyten

GBL | Holding

Groep Brussel Lambert is een portefeuillemaatschappij met posities in grote beursgenoteerde spelers als Adidas, Umicore, Pernod Ricard, SGS, Imerys, Mowi en Holcim, maar ook almaar meer participaties in private equity (niet-genoteerde bedrijven). Het management onder leiding van Ian Gallienne wil duidelijk werk maken van de modernisering, door te focussen op structurele trends als digitalisering, consumentenervaring en entertainment. Ook het terugdringen van de historisch hoge korting op de intrinsieke waarde (+30%) is een prioriteit. Dat blijkt uit de keuze voor een dividendverlaging ten voordele van de inkoop van eigen aan­delen.

Philips | Medische technologie

Philips heeft zich omgevormd tot een puur medisch technologie­bedrijf. Het levert medische apparatuur en software aan ziekenhuizen en consumenten. Andere divisies van het historische Philips zijn afgestoten. Philips heeft dit jaar 2 miljoen ademhalingstoestellen moeten terugroepen. Die CPAP-toestellen ondersteunen patiënten met longproblemen. De groep worstelt daardoor met extra kosten en er kunnen nog rechtszaken volgen. Maar we denken dat de markt een heel negatief scenario heeft verdisconteerd. Het nieuwe Philips kan de komende jaren een stabiele omzetgroei van 5 à 6 procent realiseren en de marges vergroten tot zo’n 20 procent.

Unilever | Levensmiddelen

De producten van Unilever , zoals Ben & Jerry’s, Lipton en Dove, vind je overal ter wereld. Liefst 58 procent van de omzet komt uit de opkomende markten. Het Nederlands-Britse bedrijf heeft moeite om de hogere grondstoffenkosten door te rekenen. Bij de publicatie van de cijfers in juli bleek dat de winstverwachting niet werd gehaald. We verwachten dat de winstmarges kunnen herstellen. Unilever denkt en handelt op de lange termijn. Het is een voorloper in duurzaamheid. Het aandeel noteert zo’n 20 procent onder de hoogste koers en is 20 procent goedkoper dan vergelijkbare bedrijven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie