De vijf favoriete aandelen van Etienne Platte (Antaurus)

Carglass, de meest waardevolle divisie van D'Ieteren. ©Emy Elleboog

Etienne Platte, fondsbeheerder van het Antaurus Europe Fund, gaat voor Europese aandelen.

D’Ieteren - Holding

De meest waardevolle divisie van D’Ieteren is de autoruitvervangingsactiviteit, bekend van het merk Carglass. Auto’s worden vandaag uitgerust met het Advanced Driver Assistant System (ADAS), een slim rijhulpsysteem dat wordt ingebouwd in de voorruit. Bij vervanging van een autoruit is het verplicht om ADAS opnieuw af te stellen. Dat creëert extra omzet en een sterke stijging van de winstgevendheid. Ons optimisme wordt almaar meer gedeeld door andere investeerders. Dat wordt bevestigd door de prijs waartegen een aantal gerenommeerde beleggers afgelopen week bereid waren een belang in Belron te nemen.

Daetwyler - Industrie

Het Zwitserse Daetwyler , onder meer eigenaar van het vroegere Helvoet Pharma in het Limburgse Alken, is een van de grootste producenten ter wereld van rubberen afdichtingen, onder meer voor toepassing in de medische industrie. De combinatie van defensieve eindmarkten die jaarlijks bovengemiddeld groeien, hoge toetredingbarrières en een beperkte hoeveelheid aanbieders spreekt ons zeer aan. Veel beleggers vinden Daetwyler niet interessant omdat ze het nog associëren met de minder aantrekkelijke elektrotechnische groothandelsactiviteiten. Daetwyler gaat die activiteiten echter afstoten.

Just Eat Takeaway.com - Maaltijdkoerier

Just Eat Takeaway.com is de grootste eetbestelsite ter wereld (buiten China). We vinden zijn businessmodel interessant omdat het profiteert van een duidelijk netwerkeffect. Hoe meer deelnemers - gebruikers en restaurants - erbij komen, hoe meer toegevoegde waarde voor het platform. We zien online eten bestellen als een onderdeel van een langetermijntrend naar ‘food convenience’ ofwel ‘gemakkelijker eten’. Gemiddeld bestelt een volwassen Belg zeven keer per jaar een maaltijd via het internet. Dat kan nog fors toenemen.

Partners Group - Vermogensbeheer

Partners Group is een omvangrijke beheerder van ‘private markets’-beleggingen, waaronder private equity, private debt en private infrastructure. Het bedrijf koppelt een hoge groei aan een hoge winstgevendheid en kasstroom. Het vermogen onder beheer, de omzet en de winst zijn de afgelopen 15 jaar met 20 procent per jaar gegroeid. Voor de komende jaren zijn de vooruitzichten voor de voortzetting van de hoge groei ook gunstig. Een andere aantrekkelijke eigenschap van Partners Group is de zeer hoge voorspelbaarheid van de inkomsten voor de komende jaren.

Reckitt Benckiser - Consumentengoederen

Reckitt Benckiser is een internationaal consumentengoederenbedrijf dat zich richt op drie categorieën: hygiëne, gezondheid en babyvoeding. Het bedrijf heeft een aantal bekende merken met sterke marktposities. Voorbeelden zijn Dettol, Durex en Strepsils. Na een zwakkere periode is er einde 2019 een nieuwe CEO aangesteld om de groei te doen terugkeren naar meer dan 5 procent. Om dat mogelijk te maken heeft hij direct flinke maatregelen aangekondigd. De combinatie van die daadkracht, een toegenomen consumentenfocus op hygiëne en een aantrekkelijke waardering maakt ons enthousiast.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie