Vijf favoriete aandelen van Marie Lannoy

Alphabet, de moeder van Google, is een van de favoriete aandelen van Marie Lannoy. ©REUTERS

Marie Lannoy is fondsbeheerder van KBC Asset Management. Ze kiest voor vier grotere namen en één smallcap.

LPKF

LPKF Laser & Electronics  is een specialist op het gebied van laserapparatuur en meer specifiek voor de behandeling van micro materialen als zonnecellen, glas en PCB. Momenteel heeft het bedrijf een grote pijplijn van nieuwe gepatenteerde technologieën zoals LIDE en LTP. Deze technologieën maken het mogelijk om via een laser ultra dun glas uit te snijden (50-900 um) en dit op een efficiënte, snellere (5000 gaten per seconde) en goedkopere manier. Dit glas wordt op zijn beurt in toenemende mate gebruikt in het segment van de halfgeleiders. De expertise van LPKF ligt meer op het gebied van software en proces controle dan op de laser zelf. Het potentieel van deze nieuwe technologie komt nu reeds tot uiting gezien Nippon Electric Glass heeft aangekondigd deze technologie te gebruiken. LPKF verwacht een return on investment in minder dan één jaar en bovendien gaan deze investeringen gepaard met dienstencontracten met marges boven 30 procent. We zien LIDE als de toekomstige standaard technologie.

Global Payments

Global Payments  is een globale speler in betalingsverwerking- en softwareoplossingen. Het bedrijf richt zich op het bedienen van kleine en middelgrote ondernemingen. Via dit bedrijf spelen we in op de groeiende trend van ‘cash to card’ en e-commerce. Het bedrijf realiseerde in het eerste kwartaal 2020 een omzet van 1,9 miljard dollar tegenover 883 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal in 2019, met een marge boven 12 procent. Het management liet weten dat ze belangrijke kost- en omzet synergiën zullen realiseren dankzij een overname eind 2019. Daarnaast voeren ze een besparingsprogramma door van 400 miljoen dollar om de tijdelijke omzetdruk door de coronacrisis te counteren De onderneming zit in een beloftevolle sector en heeft een uitstekende reputatie in het integreren van overgenomen bedrijven. Daarom zien we Global Payments als een winner.

Stryker

Stryker  is wereldleider in medische technologie. Het bedrijf biedt producten en diensten aan in drie verschillende domeinen, namelijk orthopedische operaties, medische & chirurgische apparatuur en ontwikkelingen in neurotechnology. Door de coronacrisis werden niet-dringende behandelingen uitgesteld, maar uitstel is geen afstel, zeker niet in de medische wereld. Stryker heeft de nodige acties ondernomen om de tijdelijke daling in de vraag te overbruggen. Het domein van medisch & chirurgisch kende tijdens het eerste kwartaal een omzetstijging door de vraag van ziekenhuizen naar extra materiaal om voorbereid te zijn op de toestroom van patiënten. Door de diversificatie van het bedrijf en het goeie cashbeheer zien we hier een enorm groeipotentieel.

Alphabet

Alphabet , het moederbedrijf boven onder andere Google en Youtube, heeft investeerders opnieuw verbaasd met zijn recente resultaten. De verwachte daling van reclame-inkomsten werd meer dan gecompenseerd door de omzetstijging in Search, Youtube & Cloud. Niettegenstaande de koers al goed teruggekomen is van het dieptepunt in maart is het nog altijd een aantrekkelijk instapmoment. Het bedrijf bezit een enorme cashbuffer en is actief in domeinen waar groei verzekerd is.

ServiceNow

ServiceNow beschikt over een Cloudplatform die bedrijven kunnen integreren in hun bestaande processen om een efficiëntere digitale workflow te creëren. Digitalisering en werken vanop afstand zit in een stroomversnelling door de pandemie. Dat is ook te zien aan de eerstekwartaalcijfers van het bedrijf. De omzet uit abonnementen steeg 34 procent ten opzichte van een jaar geleden.  Door het werken met abonnementen kunnen ze rekenen op een groot deel weerkerende inkomsten, wat de toekomstige cashstromen zeker zal ondersteunen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie