Vijf favoriete aandelen van Rik Dhoest

©BELGA

Rik Dhoest beheert samen met Pascale Nachtergaele het Small & Midcap fonds bij Nagelmackers.

ASML

ASMI  levert productiemachines voor het front-end segment van de halfgeleiderindustrie. De investeringen in de technologietransitie naar steeds kleinere chips zal onverminderd doorgaan. Het bedrijf bouwt een nieuwe fabriek in Singapore om aan de toekomstige vraag te kunnen voldoen. De vraag zal gestuwd worden door toepassingen als 5G, kunstmatige intelligentie, cloud computing, data centers, gaming en autonoom rijden. Het bedrijf heeft een goed gevuld orderboek, koopt voortdurend aandelen in en betaalt een dividend. De waardering met 17,5 keer de winst voor 2020 blijft aantrekkelijk.

Tubize

Tubize  is de holding die een belang van 35 procent in UCB aanhoudt. De huidige productportefeuille van de farmagroep presteert momenteel sterk. Bovendien zal UCB de komende jaren de vruchten plukken van een goed gevulde pijplijn. De groep boekt immers aardig wat vooruitgang met producten die mogelijks tegen 2025 zouden kunnen gelanceerd worden en die het patentverval bij de bestaande medicijnen moeten opvangen. Op korte termijn kijken we vooral uit naar de ontwikkelingen bij bimekizumab, een potentieel middel tegen psoriasis. Via Tubize kan men UCB kopen met een korting van 47 procent.

Corbion

Corbion  produceert duurzame voedings- en biochemische ingrediënten. De kernactiviteiten van de groep genereren een aantrekkelijke en stabiele kasstroom. Daarnaast is Corbion ook actief in nichesegmenten zoals biologisch afbreekbaar plastic en voedingsingrediënten op basis van algen. Deze activiteiten zijn momenteel nog beperkt in omvang en verlieslatend, maar zouden op lange termijn wel eens de groeimotor van de groep kunnen worden. De grote exposure ten aanzien van de voedings- , farmaceutische en medische industrie bezorgt het aandeel een defensief profiel.

Telenet

Telenet , gekend als leverancier van analoge en digitale kabeltelevisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefonie in Vlaanderen en Brussel, startte het jaar goed. De onzekerheid (tot voor kort) van de groothandelsprijzen voor toegang tot Telenets netwerk en de mislukte poging om VOO over te nemen, wogen overdreven op het aandeel. Het bedrijf is een cashflow machine en is bereid 50 tot 70% van de free cash flow uit te betalen de komende jaren. Daarenboven blijft het bedrijf eigen aandelen inkopen. Het bedrijf noteert met een koers/winst van 10,5 voor 2020 en een EV/Ebitda van 6,8. De koers van het aandeel heeft een serieuze inhaalbeweging tegoed.

Euronext

Euronext  is een internationale pan-Europese beursmaatschappij die gestadig groeit door overnames. De groeistrategie wordt ingegeven door een zoektocht naar een nog betere geografische diversificatie alsook productmix. Het bedrijf slaagt er constant in het omzetprofiel verder te diversifiëren betreffende de tradingportfolio, maar ook door de inkomsten aan te vullen met niet-volume gedreven omzet. Het bedrijf kan de hoge marges nog verder opdrijven en is bovendien heel sterk in kostenbeheersing. We blijven uitgaan van een Ebitda-groei van rond de 10 procent de komende jaren. Het bedrijf noteert goedkoper dan de andere bestaande beursmaatschappijen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie