Advertentie

5 favoriete aandelen van Dominique Marchese

Capgemini noteert goedkoper dan rivaal Accenture. Onterecht, klinkt het bij Pure Capital. ©Photo News

De aandelenexpert van Pure Capital tipt onder meer op het Nederlandse ASMI en het Franse Capgemini.

Dominique Marchese is Head of Equity Investments en Investment Manager bij Pure Capital, een onafhankelijke Belgisch-Luxemburgse vermogensbeheerder.

ASM International | Halfgeleiders

ASM International is gespecialiseerd in productiemachines voor de halfgeleiderindustrie én daarbij wereldleider in ALD- technologie (Atomic Layer Deposition) met 55 procent marktaandeel. De groep profiteert ten volle van de gunstige investeringscyclus (wereldwijd tekort aan elektronische componenten) door de sterke vraag van zowel gieterijen als van fabrikanten van logische -en geheugenchips. De groep zal profiteren van de verdere verlaging van de etsknopen tot minder dan 7 nanometer, van de overgang naar de nieuwe 'Gate-All-Around'-architectuur die door de belangrijkste gieterijen wordt toegepast (structurele groei) en van de ontwikkeling van het 3D DRAM-geheugen.

Schneider Electric | Electrische systemen

Als wereldleider in electrische systemen voor laag- en middenspanning genereert Schneider Electric 70 procent van haar inkomsten in segmenten die verband houden met de strijd tegen de CO2-uitstoot en de vermindering van het energieverbruik. Haar strategie om het digitale aanbod te versterken, is een duidelijk voordeel tegenover de concurrenten (40% van de verkoop in geconnecteerde producten, oplossingen en diensten). De groep heeft bewezen in staat te zijn de bevoorradingsketen doeltreffend te beheren in tijden van inflatie. De vertraging van de Chinese groei (14% van de verkoop) lijkt slechts een marginale impact te hebben.

Capgemini | IT-diensten

Als wereldleider op het gebied van IT-diensten is de huidige discount tegenover de marktleider Accenture moeilijk te rechtvaardigen, rekening houdend met Capgemini ’s blootstelling aan snelgroeiende segmenten (cloud, cyberbeveiliging, digitalisering), haar financiële prestatie (sterke weging van het offshore-personeel, veerkrachtige operationele marge, sterke vrije kasstroomgeneratie) en haar strategische positie in de industriële revolutie rond digitale technologieën ("Industrie 4.0") die ze heeft verworven door de overname van Altran Technologies.

Astra Zeneca | Farma

Nu het geschil tussen de Europese Commissie en de Brits-Zweedse groep over het Covid-19 vaccin grotendeels beslecht is, zullen de beleggers zich kunnen focussen op de kwaliteit van de fundamentals (rijk gevulde pijplijn) en de sterke financiële prestatie dankzij de kankergeneesmiddelen. AstraZeneca behoort tot de minst blootgestelde spelers aan het risico van de Medicare-hervorming in de VS (geneesmiddelenprijzen). De integratie van de specialist in immunologie voor zeldzame ziekten Alexion (beduidend meer R&D)  is nu afgerond.

Chart Industries | Industriële gassen

De Amerikaanse apparatuurfabrikant gespecialiseerd in industriële gassen en koolwaterstoffen (LNG), behaalt meer dan 50 procent van zijn inkomsten in de Verenigde Staten. Ook biedt Chart Industries engineering- en onderhoudsdiensten aan. 35 procent van haar inkomsten zijn gelinkt aan cryogene gassen (vloeibaar maken, opslag en vervoer in het bijzonder). Dankzij haar installaties gericht op waterstof, biogas en CO2-opvang, is de groep eveneens actief in het thema van de energietransitie. De sterke vrije kasstroom stelt Chart Industries in staat een actief beleid van strategische overnames te voeren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie