Advertentie

5 favoriete aandelen van Raphael Ursi

©ANP

De managing partner van Invest4Growth AM zet in op het 'duurzame aandeel' Signify, de van Philips afgesplitste verlichtingsgroep.

Air Liquide | Grondstoffen

Deze wereldspeler in industriële gassen realiseerde goede resultaten over het eerste halfjaar, die boven de resultaten van 2019 uitkwamen. De groei van Air Liquide wordt breed gedragen wordt over alle regio’s. De nettowinst steeg met 14,9 procent tot 1,2 miljard euro en de cashflow steeg tot 23 procent van de omzet. Air Liquide is uitstekend geplaatst om te profiteren van de energietransitie en bevestigde heel wat investeringsopportuniteiten te zien, onder meer in groene waterstof, waar Europa zwaar op wil inzetten. Het bedrijf is een structureel groeibedrijf met een aantrekkelijke rendabiliteit.

Raphael Ursi. ©Dieter Telemans

Saint-Gobain | Industrie

Saint-Gobain is een marktleider in bouwmaterialen. In haar haar nieuw strategisch plan mikt de groep op een jaarlijkse organische groei van 3 à 5 procent tussen 2021 en 2025. Omdat bouw voor 40 procent van de wereldwijde broeikasgasemissies staat, is Saint-Gobain uitstekend geplaatst om te profiteren van de trend naar klimaatneutraal bouwen. De koers is weliswaar fors gestegen het afgelopen jaar, met dank aan uitstekende resultaten die het bedrijf publiceerde, maar dit is slechts het begin van een duurzame groei. De markt waardeert Saint-Gobain als een cyclisch bedrijf met een koers-winstratio van 12 en houdt te weinig rekening met de groei- en rendabiliteitsperspectieven.

Paypal | Technologie

PayPal is een dominante speler geworden in het digitale betalingssysteem. Deze zomer rondde het de kaap van 400 miljoen klantenrekeningen en het aantal nieuwe rekeningen blijft in sneltreinvaart toenemen. Bovendien gebruiken de bestaande cliënten almaar meer PayPal, waardoor de omzet een groeiritme van 20 procent kent. Door nieuwe diensten blijft het groeipotentieel aanzienlijk. Het bedrijf staat er financieel erg goed voor, met bijna 20 miljard dollar aan liquide middelen en minder dan 9 miljard dollar aan schulden. PayPal ambieert over de komende vijf jaar een vrije cashflow van 40 miljard dollar te realiseren.

Signify | Verlichting

Ook Signify bevelen we opnieuw aan. De wereldwijde marktleider in ledverlichting wordt ook gewaardeerd als een erg cyclisch bedrijf, hoewel we ook hier een duurzame groei op lange termijn verwachten. Slimme en geconnecteerde verlichting profiteert van de trend naar meer duurzaamheid, maar ook de toepassingen in verlichting nemen alsmaar toe zoals desinfectie via UVC-licht of toepassingen in de landbouw. Door de pandemie blijven problemen in de aanvoerketen het bedrijf wat parten spelen, maar toch realiseerde Signify puike resultaten met een organische omzetgroei van 8 procent over het eerste halfjaar en een stijging van de operationele marge.

Li-Ning | Consumptiegoederen

Li-Ning is een snelgroeiende Chinese sportartikelenfabrikant opgericht in 1990 door de gelijknamige turner. Li Ning maakt furore maakte met zes medailles op de Olympische Spelen in 1984. Hij heeft in China een sterrenstatus, die het bedrijf ten goede komt. Dat koppelt een sterke groei aan een hoge rendabiliteit. De omzet steeg over het eerste halfjaar met 65 procent, terwijl de winst bijna verdrievoudigde. Met een omzet van bijna 1,4 miljard euro over het eerste halfjaar is het groeipotentieel in China (en daarbuiten) gigantisch. Het aandeel werd bovendien opgenomen in de Hang Seng index, wat bijkomende investeerders kan opleveren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie