Advertentie

5 favoriete aandelen van Sam Adams

©REUTERS

Op zoek naar een holding die tegen een korting van 50 procent noteert? De hoofdstrateeeg van de vermogensbeheerder Truncus tipt op Softbank.

Softbank | Holding

De waarde van de Japanse holding Softbank, nog altijd geleid door oprichter Masayoshi Son, wordt voor een derde bepaald door tech en
telecom, voor een derde door Alibaba en voor een derde door Vision Funds (jonge bedrijven in artificiële intelligentie). De holding noteert al jaren met een korting van 50 procent hoewel de transparantie vergroot is (genoteerde aandelen: 87%). De scherpe terugval van Alibaba na de strengere Chinese regelgeving en de druk van de stijgende rente op de waardering van innovatieve bedrijven leidden tot een correctie van 45 procent sinds de piek in maart. Voor wie in China en disruptieve
innovatie gelooft, is dit een uitgelezen kans om daar op een gediversifieerde manier in te beleggen.

NN | Verzekeraar

Het was een druk kwartaal voor NN Group. De Nederlandse levensverzekeraar kocht de Poolse en Griekse activiteiten van zijn Amerikaanse sectorgenoot MetLife voor 584 miljoen euro, nam voor 176 miljoen een belang van 70 procent in de verzekeringsmakelaar Heinenoord en verkocht zijn vermogensbeheerdivisie NN Investment Partners aan Goldman Sachs voor 1,7 miljard. Intussen publiceerde de groep ook nog eens puike halfjaarresultaten, wat door beleggers beloond werd. De waardering blijft een troef, want het aandeel noteert tegen 0,4 keer de boekwaarde en negen keer de winst. De stijgende langetermijnrente kan een trigger zijn voor het benutten van dat waarderingspotentieel.

Sam Adams.

Henry Schein | Medisch materieel

Via een gerichte overnamestrategie is Henry Schein uitgegroeid tot de grootste distributeur van medisch materieel ter wereld met een verwachte omzet van bijna 12 miljard dollar in 2021 met meer dan 1 miljoen klanten in 31 landen. De focus ligt op (tand)artsenpraktijken. De marges zijn eerder laag (ebit: 7%), maar stabiel. Efficiëntie van aankoop tot levering is waar het op aankomt. De strategie is even eenvoudig als ambitieus: meer klanten, meer omzet per klant, meer producten met een hogere toegevoegde waarde en overnames. Het bedrijf stelde de winstverwachtingen dit jaar al tweemaal naar boven bij. Dat maakt de waardering met 17 keer de winst voor dit kwaliteitsbedrijf nog altijd aantrekkelijk.

Rexel | Elektrische producten

Rexel is een wereldspeler in de distributie van elektrische producten voor lage en ultralage spanning. Ondanks de verwachte omzet van meer dan 14 miljard euro in 2021 bedraagt het wereldmarktaandeel maar 6 procent. De markt is gefragmenteerd, al verschilt de situatie sterk per regio. De markt voor de distributie van elektrische producten voor lage en ultralage spanning groeit met meer dan 3 procent per jaar. Rexel mikt op een jaarlijkse organische omzetgroei van 0,5 tot 1 procent dankzij extra klanten en producten en meer onlineverkoop. Die groei zal worden aangevuld met overnames. In 2023 moet de bedrijfswinstmarge toegenomen zijn tot 6 à 6,5 procent. Het aandeel noteert tegen 1,3 keer de boekwaarde en 10,4 keer de winst.

Polaris | Offroadvoertuigen

Polaris is de wereldmarktleider in offroadvoertuigen. Het richt zich zowel op recreatieve als op beroepsklanten. Polaris verkoopt ook sneeuwscooters, recreatieve voertuigen voor op de weg, motorfietsen, brommobielen, elektrische voertuigen, auto-onderdelen en boten. Aan al die producten hangt een serieus prijskaartje en de concurrentie is stevig. Dat betekent dat Polaris gevoelig is voor economische cycli. Maar het kan teren op sterke merken en heeft een mooi palmares in innovatie en kostenbeheersing. Dit jaar verhoogde het bedrijf al twee keer de verwachtingen, waarbij het rekent op een omzetstijging van 20 procent. De waardering van 12,6 keer de winst is aantrekkelijk.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie