5 favoriete aandelen van Sylvie Séjournet

De hoofdzetel van Baidu in Peking. ©REUTERS

De beheerder van Pictet zet onder meer in op de Chinese spelers Baidu en Trip.com.

Sylvie Séjournet beheert het Pictet Digital-fonds, dat belegt in bedrijven met innovatieve, online gebaseerde businessmodellen. 'Covid-19 heeft de digitalisering versneld. Nu de economie heropent, blijkt de ‘stickiness’ van de digitale gewoontes.'

Wix.com | Platform voor webdesign

Wix.com ontwikkelt cloud-based websites. Zulke sites draaien op een heleboel servers in plaats van op één locatie, wat allerlei voordelen biedt. Het aantal geabonneerde kmo’s bij Wix groeit wereldwijd. Die profiteren van de heropleving van de economie en vooral van de e-commerce. Dat bleek uit de kwartaalcijfers van Wix: de cashflows, winst en het aantal nieuwe abonnees lagen hoger dan verwacht. Het aantal geregistreerde gebruikers bedroeg 204 miljoen. Dankzij de overnames van SpeedETab en Rise.ai kan Wix het productaanbod uitbreiden en zo de omzet en de winstmarges verhogen.

AT&T | Telecom

De telecomreus AT&T kondigde onlangs de fusie aan van zijn dochter Warner Media en Discovery. De fusiegroep, voor zo’n 70 procent eigendom van AT&T, wordt een wereldwijde leider in entertainment en een geduchte concurrent voor mediagiganten als Netflix en Disney. We verwachten dat het aantal abonnees en de inkomsten per abonnee sterk zullen stijgen. Bovendien leidt de fusie tot een schuldverlaging van 43 miljard dollar voor AT&T. Ook de uitbreiding van het glasvezelnetwerk en de introductie van 5G bieden het Amerikaanse bedrijf kansen om nieuwe inkomsten te genereren.

Sylvie Sejournet, Pictet. ©Pictet Group

Trip.com | Online reisagentschap

Het Chinese Trip.com is een van de grootste online reisagentschappen ter wereld, met meer dan 400 miljoen klanten. We verwachten dit kwartaal een forse omzetstijging, voor het eerst sinds Covid-19. Het binnenlandse toerisme in China kent een flinke heropleving. Ook kan het zomerseizoen sterke resultaten genereren. Maar vooral het verwachte herstel van de internationale reizen tegen eind 2021 zal het aandeel een boost geven. Op de langere termijn is de inburgering van digitale gewoontes tijdens de lockdowns een gunstige evolutie voor het online businessmodel van Trip.com.

Baidu | ‘Chinese Google’

Baidu is ’s werelds tweede grootste online adverteerder. Na twee jaar van trage groei door Covid-19 en de economische vertraging publiceerde de Chinese tegenhanger van Google onlangs opnieuw puike resultaten. Baidu’s online reclame is bijzonder aantrekkelijk voor klanten omdat het dankzij de meest geavanceerde artificiële intelligentie niet alleen weet wat gebruikers leuk vinden, maar ook wat hun koopintenties zijn. Baidu’s leidende slimme software ligt ook aan de basis van zijn veelbelovende intrede in de productie van intelligente auto’s.

Salesforce.com | Relaties met klanten

Salesforce.com is dé pionier in software voor verkoop- en marketingteams. De diensten leveren bedrijven waardevolle informatie over hun verkoopactiviteiten en klantenservice. Vrijwel realtime wordt informatie gegenereerd over productiviteit, vaak met voorspellende analysetools op basis van artificiële intelligentie. De komende jaren groeit Salesforce waarschijnlijk beduidend sterker dan de sector, mede dankzij overnames, zoals die van de teamcommunicatiesoftwareapp Slack. De overname van Slack zal tot grote omzetstijgingen en kostensynergieën leiden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie