De portefeuille van beleggingsclub Ladies Ganda

Op een infoavond van de vrouwenvereniging Markant vereenden enkele deelnemers hun krachten om Ladies Ganda op te richten. ©Emy Elleboog

Elke week gluren we in de portefeuille van een kleine belegger. Deze week gaat het om een groep beleggers: de vrouwenbeleggersvereniging Ladies Ganda.

Allen zijn ze op een andere manier beginnen te beleggen. De ene studeerde economie, de andere was benieuwd naar wat haar man zo passioneerde. Op een infoavond van de vrouwenvereniging Markant vereenden ze hun krachten om Ladies Ganda op te richten en hun interesse voor de beurs samen te kanaliseren.

De eerste aankoop die daaruit voortvloeide, was Biocartis in mei 2019. 'Een lid van ons werkt in de medische sector en heeft interesse in biotechnologie. Het aandeel is jammer genoeg afgestraft omdat het bedrijf moeite heeft met het commercialiseren van zijn producten in de VS. Biotech is interessant, maar volatiel. Panikeer dus niet te snel en blijf rustig', klinkt het bij Ladies Ganda.

Hun beleggingstrategie beschrijven ze aan de hand van enkele basisregels. 'De belangrijkste is de koers-winstverhouding. We kijken ook naar vergelijkbare bedrijven, omzetgroei, ebitda, de PEG-ratio (de verhouding tussen winstgroei en koers/winst) en de consensus van de analisten.' De groep streeft naar een gevarieerde portefeuille die bestaat uit cash, aandelen in zowel euro als dollar, holdings en trackers met een spreiding over verschillende sectoren.

Beleggerspaspoort Ladies Ganda

  • Portefeuille: onder meer Biocartis, ASML en Nvidia.
  • Woonplaats: Gent.
  • Beroepen: arts, jurist, econoom, onderwijs, laborante, administratief medewerker.
  • Broker: Bolero.

ESG

Ook duurzaamheid, sociale impact en goed bestuur (ESG) vinden de Ladies Ganda zeer belangrijk. 'We kijken naar de toekomst en investeren dus voornamelijk in duurzame bedrijven waar we ons in kunnen vinden.'

'Onderzoek is cruciaal', stellen de ladies. 'Beleg nooit in aandelen die je niet begrijpt. Volg webinars, koop een lidkaart van de beleggersvereniging VFB, volg de actualiteit en neem vooral je tijd.' Dankzij die instelling heeft de groep ook tijdens de coronacrash 'degelijke aandelen voordelig bijgekocht'.

Recente aankopen

Veel leden van de beleggersclub hebben na hun lidmaatschap ook in hun privéleven belegd. 'We ervaren dat beleggen plezant is en dat je al doende leert. Er gaat een nieuwe wereld voor je open', klinkt het enthousiast. De recentste aankopen zijn ASML en Nvidia . 'We geloven in het toekomstperspectief van beide bedrijven. ASML is wereldleider in chipapparatuur. Nvidia is leider in grafische applicaties. Beide bedrijven hebben zeker een groot groeipotentieel.'

De Ladies Ganda bespreken hun favoriete aandelen op de online editie van VFB Dag van De Tips op zaterdag 24 april.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie