Podcast | Ardo-voorzitter Philippe Haspeslagh: 'Hightech in de landbouw is een druppel op een plant laten vallen, net wanneer die water nodig heeft'

In de podcastreeks ‘De Tijd Vooruit’ gaat journalist Bert Rymen met acht toonaangevende ondernemers en onderzoekers in gesprek over onze toekomst. Vandaag: Ardo-voorzitter Philippe Haspeslagh over de toekomst van de land- en tuinbouwsector.

Philippe Haspeslag staat als voorzitter van Ardo mee aan het roer van een wereldspeler in diepvriesgroenten. Het bedrijf is zo optimaal geplaatst om de nieuwe ontwikkelingen, trends en uitdagingen in de sector te analyseren.

Voor de Vlaamse land- en tuinbouwsector ligt die uitdaging vooral in de waterproblematiek. ‘Er valt in principe genoeg water’, zegt Haspeslagh, ‘het valt alleen niet meer op het juiste moment en met de juiste intensiteit. Technologische innovatie kan die uitdaging het hoofd bieden.’

In de laatste aflevering van dit seizoen van 'De Tijd Vooruit' praat Bert Rymen met Marianne De Backer, een van de meest gereputeerde dealmakers van de farmasector. Bij het Duitse farmabedrijf Bayer volgt zij op de voet de nieuwste ontwikkelingen en innovaties in de sector.

Hoe beluistert u een podcast?

Wilt u De Tijd Vooruit beluisteren via een podcastapp op uw smartphone? Hier leggen we uit hoe dat kan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie