Advertentie
podcast

Podcast | Elia-CEO Chris Peeters: ‘Binnenkort halen we uw elektriciteit zelfs van de verre Baltische Zee’

In de podcastreeks 'De Tijd Vooruit' gaat journalist Bert Rymen met acht toonaangevende ondernemers en onderzoekers in gesprek over onze toekomst. Vandaag: Elia-CEO Chris Peeters over het energienet van de toekomst.

Chris Peeters is de CEO van de hoogspanningsnetbeheerder Elia. Vanuit die positie heeft hij een bevoorrechte blik op de toekomst van onze energievoorziening. Het hoogspanningsnet is niet langer een eenvoudige verbinding tussen producent en eindgebruiker. Het wordt een dynamische speler die mee uw elektriciteitsverbruik én -productie gaat sturen.

Peeters gidst u door de veranderingen die op ons afkomen. Van slimme woningen tot de grote infrastructuurwerken die we nodig hebben om ons land van hernieuwbare energie te voorzien.

In de volgende aflevering praat Bert Rymen met techondernemer Jürgen Ingels over ‘hacking’. Niet de vorm die u kent als cybercriminaliteit, maar ‘hacking’ als een denkproces waarbij naar slimme shortcuts wordt gezocht om zowel grote als alledaagse problemen op te lossen.

Hoe beluistert u een podcast?

Wil u De Tijd Vooruit beluisteren via een podcastapp op uw smartphone? Hier leggen we uit hoe dat kan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie