podcast

Podcast | Robovision-CEO Jonathan Berte: 'Er zijn Vlaamse bedrijven die het beter doen dan de Ubers van deze wereld'

In de podcastreeks ‘De Tijd Vooruit’ gaat journalist Bert Rymen in gesprek met acht toonaangevende ondernemers en onderzoekers over onze toekomst. Vandaag: Robovision-CEO Jonathan Berte over artificiële intelligentie.

Jonathan Berte staat als CEO van het Gentse Robovision aan het hoofd van een bedrijf dat applicaties voor artificial intelligence ontwikkelt, gaande van robots die leren hoe je best een plantje in de aarde kan zetten tot kwaliteitscontrole in de voedingsindustrie.

We praten met Berte ook over de duistere kant van artificial intelligence-technologie. Over de gevaren van het importeren van zogenoemde ‘black box’-AI uit de VS en China. En over hoe we hier in Europa de technologie vooral wat Berte ‘good karma’ noemt, moeten proberen te houden. 

In de volgende aflevering praat Rymen met Charlotte d’Hulst, de CEO van Yesse Technologies. Zij werkt aan een van de ‘final frontiers’ in de digitale wereld: het digitaliseren van de reukzin. Welke nieuwe werelden in innovatie dat kan openen, ontdekt u in aflevering 6 van De Tijd Vooruit.

Hoe beluistert u een podcast?

Wilt u De Tijd Vooruit beluisteren via een podcastapp op uw smartphone? Hier leggen we uit hoe dat kan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie