Advertentie
podcast

Podcast | Techondernemer Jürgen Ingels: 'Creativiteit is nu al belangrijker dan technologie'

©Mediafin

In de podcastreeks ‘De Tijd Vooruit’ gaat journalist Bert Rymen in gesprek over onze toekomst met acht toonaangevende ondernemers en onderzoekers. Vandaag: techondernemer Jürgen Ingels over hoe ‘hacking’ als methodologie om problemen op te lossen ons leven in de toekomst zal veranderen.

Jürgen Ingels is techondernemer en investeerder. Hij maakte fortuin met zijn fintechbedrijf Clear2Pay. Nu staat hij aan het hoofd van Smartfin, een durfkapitaalfonds in de technologiesector.

Hoe beluistert u een podcast?

Wilt u De Tijd Vooruit beluisteren via een podcastapp op uw smartphone? Hier leggen we uit hoe dat kan.

Ingels deelt met ons zijn kijk op hoe we als samenleving de problemen van de toekomst kunnen oplossen. Eén concept staat daarin voor hem centraal: hacking. Niet de versie die u kent uit verhalen over computercriminaliteit, maar hacking als methodologie om op zoek te gaan naar slimme shortcuts om problemen creatief op te lossen.

In de volgende aflevering praat Bert Rymen met Katleen Gabriels, moraalfilosofe aan de universiteit van Maastricht, gespecialiseerd in computerethiek. Een gesprek over hoe de digitalisering van onze samenlevering meer dan ooit morele dilemma’s oproept.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie