column

Remote working is meer dan zoomen en Teams'en

Life Sciences Ondernemer (VILS, BILS, SKILS & MyCellhub)

Corona deed veel bedrijven en werknemers nadenken over anders gaan werken. Mijn teamleden en ik hebben daar al jaren ervaring mee, met bijsturen en updaten.

We zijn een groep van meer dan 20 hooggespecialiseerde ingenieurs en architecten die samenwerken aan projecten in de speerpunt van de medische wetenschap. Onze klanten zitten verspreid over de planeet.

Omdat het zeven jaar geleden, in 2014, al duidelijk was dat ik niet lang in België zou vertoeven, introduceerden we ‘remote working’. Dat die beslissing jaren later terecht was, zou al snel blijken. Maar besef dat ‘remote working’ niet altijd even gemakkelijk is als het in theorie lijkt.

Wie ben ik om iemands werkdag te bepalen? Iedereen kiest zijn timing en de werkplek.

Ons team is - om het met een modebegrip te zeggen - ‘empowered’. De teamleden managen zichzelf. Dat lijkt op zich eenvoudig, maar iedereen weet uit covidervaring hoe moeilijk het is, niet? De twee basisvoorwaarden voor remote working zijn vertrouwen en flexibiliteit, en dat gaat in twee richtingen. Wie ben ik om iemands werkdag te bepalen? Iedereen kiest zijn timing en de werkplek. Ben je langs het zwembad even productief, dan moet je dat zeker overwegen. Let wel even op met je webcam tijdens je volgende videocall, niet iedereen is zo breeddenkend.

De wereld is klein

In 'De wereld is klein' schrijven ondernemende Vlamingen vanuit het buitenland over wat hen beroert en boeit. Ontdek hun verhalen hier. Zelf in de pen kruipen? Contacteer ons.

Als teamleden kiezen we bewust voor intrapreneurs met sterke karakters en veel ervaring. Dat is een uitdaging als manager, maar het biedt wel een interessante omgeving.

Mijn verhuizing naar Zwitserland in 2016 zette voor het eerst de zaken op scherp. Het bedrijf ging door een eerste groeispurt. De leercurve was steil en het bedrijf was duidelijk meer afhankelijk van mijn fysieke aanwezigheid dan ik zelf inschatte.  Gelukkig was de afstand via de autoweg overbrugbaar in zeven uur. Tussendoor: de Double Steak House van de Burger King in Hockenheim smaakt dubbel zo goed na een zware dag en een stevige rit.

In 2018 volgde mijn verhuizing naar Canada. Niet alleen ligt er een oceaan tussen, maar er is ook een tijdsverschil van zes uur met Europa. Het tijdsvenster voor video of telefonisch overleg is daardoor beperkt tot 3 à 4 uur per dag.

Tenzij ik het levensritme van een warme bakker wilde, waren we toe aan een update van onze werking. Ik besloot nog maandelijks heen en weer te vliegen en verder te werken vanuit mijn Canadees thuiskantoor. Ik ga even vloeken in de kerk, maar dat doe ik zonder Tim Hortons. Dat Canadees icoon is niet 'my taste of coffee'.

Het motto is: beslis wat jij denkt dat goed is voor het bedrijf met de informatie die je hebt.

Het tijdsverschil heeft ook voordelen. Menig document wordt op een Belgische avond doorgestuurd, op een Canadese namiddag gelezen en terugbezorgd. 24/24 is het niet, maar we komen aardig in de buurt.

Mijn ‘afwezigheid’ heeft ons team ertoe aangezet zich verder te ontwikkelen. Iedereen werd nog meer ondernemer. Het motto is: beslis wat jij denkt dat goed is voor het bedrijf met de informatie die je hebt. Er is geen foute beslissing, behalve niet beslissen. Die aanpak leidde tot onze huidige groei, in werk en in werking. Virtueel on-boarden, teamcafés, bijbabbelen, we hebben het allemaal in de vingers, hoe groot de uitdaging ook is.

Covid-19 werd voor iedereen the next level. Reizen was lang bijna onmogelijk. Mijn 3D-team werden 2D-schermcollega’s. Nu was ik helemaal niet meer fysiek aanwezig. Remote working voor gevorderden! En ook dat ging!

Intussen loopt mijn volgende uitdaging: verhuizen naar Ierland in deze pandemische tijden, het vierde land waar ik ga wonen. Ook daarbij is flexibiliteit het codewoord.

Ief Leroy is lifesciencesondernemer (VILS, BILS, SKILS & MyCellhub) en verhuist van Canada naar Ierland.

Lees verder