voorkennis

Mortal Kombat om Orange Belgium

Straks weten we of moeder Orange slaagt in haar poging dochter Orange Belgium van de beurs te halen. De kans dat dat in deze eerste biedronde lukt, lijkt klein. ©Phanie

Het bod op Orange Belgium loopt vrijdag om 16 uur af. Moederbedrijf Orange speelt het spel hard en blijft ondanks fel aandeelhoudersprotest vasthouden aan de biedprijs.

Het had niet veel gescheeld of onze nationale bicepstrots Jean-Claude Van Damme had de rol van Johnny Cage gespeeld in de eerste 'Mortal Kombat'-film uit 1995. Maar the muscles from Brussels paste voor de eer en miste de kans nog onsterfelijker te worden. De film werd de basis voor een van de succesvolste videogamefranchises in de geschiedenis. Er werden 18 edities van het computergame uitgebracht. Vandaag keert Mortal Kombat terug naar zijn roots: het witte doek. Al zal de langverwachte remake van de actiefilm vooral op het kleine scherm worden bekeken. Door de vele cinemasluitingen brengt producent Warner Bros. de prent uit via het streamingplatform HBO Max.

Trailer van de nieuwe Mortal Kombat-film

De synopsis leest als volgt: een martialartsvechter wordt achtervolgd door Sub-Zero en zoekt zijn heil bij een groep vechters die zijn uitverkoren om Earthrealm te verdedigen in een ultiem gevecht tussen de krachten van Outworld.

Voor wie dat al te exotisch klinkt, niet getreurd. In onze eigenste Brusselse beursrayons speelt zich een al even epische strijd af: een EBIDTAalspuwende prijsvechter met Love Duo-krachten dreigt te worden opgepeuzeld door zijn bionische oranje moeder uit het Gallische rijk.

Metal Molly - Orange can be hard sometimes, she knows

Vrijdag om 16 uur weten we of moeder Orange slaagt in haar poging dochter Orange Belgium van de beurs te halen. De kans dat dat in deze eerste biedronde lukt, lijkt klein. Het overnamebod van 22 euro per aandeel was de voorbije weken het voorwerp van felle discussies. Billijk, zei Ramon Fernandez, de financieel directeur van de prooi, deze week over het bod in het vakblad Telecompaper in wat een stevige lippendienst aan de moeder mag heten.

Armtierig en beledigend, vindt Polygon. Het Britse hefboomfonds kleeft een waarde van 40 euro per aandeel op Orange Belgium en weigert het bod. Kleine beleggers groepeerden zich de voorbije weken in protestacties en namen onder meer het belangenkantoor Deminor in de arm. Ze eisen een bod van 32 à 36 euro. Ook De Belegger raadt aan om in de eerste ronde de kat uit de boom te kijken en ziet een hoger bod in de kaarten. Deze Mortal Kombat lijkt zich eveneens te mogen opmaken voor een spannende sequel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie