Advertentie
voorkennis

Positively Shocking

'No Time To Die', de nieuwste Bond-film, beleeft deze week zijn wereldpremière, met anderhalf jaar vertraging. ©Photo News

Kan James Bond de bioscoopsector erbovenop helpen? 'No Time To Die', de 25ste film in de Bond-franchise, krijgt dinsdagavond eindelijk zijn langverwachte première in Londen.

'It's just a movie.' Geheel in de stijl van hun idool wisten de grootste James Bond-fans hun cool te behouden toen begin vorig jaar de coronacrisis was uitgegroeid tot een full-blown pandemie.

In een open brief getiteld 'No time for indecision' riepen de oprichters van twee van 's werelds grootste Bond-fansites op om de première van 'No Time To Die' om gezondheidsredenen uit te stellen. Die première was voorzien voor 31 maart. 'Maar waarom niet die eerste vertoning naar de zomer verschuiven?', stelden de fans. Tegen dan zou de situatie wel onder controle zijn, klonk het sussend. 'We hebben allemaal vier jaar gewacht op deze film. Nog een paar maanden zal de kwaliteit van de film niet schaden', was de boodschap.

Het wachten op de nieuwe Bond-film duurde zolang dat Netflix en andere streamingreuzen polsten of ze de prent konden overkopen.

Die 'paar maanden' werden er achttien. Het wachten duurde zolang dat Netflix, Apple en andere streamingreuzen bij Bond-studio MGM polsten of ze 'No Time To Die' konden overnemen om de film via hun kanalen te verdelen.

Rode loper

Pas dinsdagavond wordt aan de Londense Albert Hall de rode loper uitgerold voor de wereldpremière van 'No Time To Die'. In ons land vindt in de filmzalen van Kinepolis de première van de laatste prent met Daniel Craig als Bond plaats in de nacht van 29 op 30 september. Om 0.07 uur, om precies te zijn.

Dankzij de vaccinatieprogramma's konden de cinemazalen sinds juni weer voorzichtig openen, maar uitbaters hopen dat 'No Time To Die' dé prent wordt die mensen het vertrouwen geeft om als vanouds meer naar de cinema te gaan.

Oer-Bond Sean Connery overleed in de herfst van 2020 en maakte de première van 'No Time To Die' niet meer mee.

De halfjaarcijfers die Kinepolis deze zomer publiceerde maken nog eens duidelijk waarom iedereen zoveel belang hecht aan de nieuwe Bond. In de eerste zes maanden van dit jaar ontving de beursgenoteerde bioscoopuitbater nog driekwart minder bezoekers dan voor de pandemie. Sindsdien krijgt Kinepolis wel meer volk over de vloer, maar er is nog een serieuze inhaalbeweging nodig om de eerdere coronaverliezen weg te werken.

Als Bond zijn werk doet, zou hij de komende maanden meer dan 800.000 bezoekers naar de Kinepolis-cinema's moeten lokken, zei topman Eddy Duquenne. En dan zou de filmgroep na anderhalf jaar wachten eindelijk eens iets positively shocking meemaken, om een van Bonds bekendste quotes te gebruiken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie