Advertentie

Dit was Finance Avenue 2020

©Tim Dirven

Zaterdag vond Finance Avenue plaats, de grote geldbeurs van De Tijd en De Belegger. U kreeg er tips voor uw beleggingen, vastgoed en nalatenschap. Een overzicht.

Tijdens het eerste uurtje op Finance Avenue kregen beleggers een aantal actuele beursthema's voorgeschoteld: de hausse van de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq, de race naar een vaccin tegen corona en de opmars van alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Ook trackers ontbraken niet.

Technologiespecialist Marc Langeveld van vermogensbeheerder Econopolis gelooft op langere termijn in groei voor de Nasdaq. 'Wij voorzien nog 10 jaar groei op basis van twee fundamentele factoren. Ten eerste is er de digitalisering van de economie die nog een hele weg heeft af te leggen. Ten tweede heeft de jongere generatie die goed vertrouwd is met techbedrijven een steeds grotere impact op de beurs.'

Wij voorzien nog 10 jaar groei op Nasdaq.
Marc Langeveld
Technologiespecialist Econopolis

Voor wie wil inspelen op de race naar een vaccin tegen corona, gaf analist Frank De Mol van De Belegger tekst en uitleg. 'Er zijn enerzijds bedrijven waarvoor het vaccin een surplus is. Bijvoorbeeld Pfizer. Dat is een defensieve manier om erop in te spelen', aldus De Mol.

Pfizer kondigde vorige week samen met de Duitse partner BioNTech zeer goede studieresultaten aan voor een vaccin. 'BioNTech of Curevac zijn dan weer bedrijven waarvan de koers het enkel moet hebben van dat vaccin en die aandelen zijn dan ook al zeer hoog opgelopen.'

Vastgoed

In het tweede blok konden vastgoedinvesteerders hun hart ophalen. Ze kregen er tips over het verhuren van vastgoed, inzicht in het rendement van vastgoed en in de fiscale behandeling van een tweede verblijf in binnen- en buitenland.

Veel investeerders weten niet precies hoeveel hun vastgoedportefeuille opbrengt. Volgens experts Frédéric Vandenhende (Investr) en Tim Leysen (Stadim) is een nettohuurrendement van 2,5 à 3,5 procent realistisch.

Erven en schenken

U kreeg ook tips om van uw erfenis een succes te maken en over hoe u op een slimme manier tijdens uw leven al een deel van uw vermogen kan wegschenken, om zo de factuur voor uw erfgenamen te drukken. Daarnaast gaf notaris Jelle Vanhove tekst en uitleg aan grootouders die hun nalatenschap niet naar de eigen kinderen, maar naar de kleinkinderen willen laten vloeien. Dat kan op meerdere manieren.

Aandelendebat

Afsluiten deden we traditiegetrouw met het grote Aandelendebat, waarin dit jaar de beursstrategen Gert Bakelants (De Belegger), Tom Simonts (KBC) en Rik Dhoest (Bank Nagelmackers) hun aandelentips deelden. Beleggers die willen profiteren van de groei in Azië doen dat best door te investeren in Ageas, Alibaba of Prosus.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie