Ook top van KV Mechelen opgepakt

Olivier somers, één van de sterke mannen achter KV Mechelen. ©wim kempenaers (wkb)

Zowel de sterke man achter KV Mechelen als zijn financiële rechterhand als de sportief directeur is opgepakt voor verhoor, wordt bevestigd aan De Tijd. Het parket verhoort ondertussen iedereen die is opgepakt als verdachte.

Olivier Somers is de ondernemer achter het promotieartikelenbedrijf Gemaco. Samen met collega-ondernemer Dieter Penninckx legde hij eind vorig jaar 4 miljoen euro op tafel voor 70 procent van de aandelen van KV Mechelen.

Eerder op de avond meldde het federaal parket al dat iedereen die vandaag werd opgepakt in het onderzoek naar het Belgische topvoetbal wordt verhoord als verdachte, en dus niet louter als getuige.

Bij die verdachten zijn de vermeende spilfiguren Mogi Bayat en Dejan Veljkovic, beiden makelaar. Maar ook de voormalige manager van Anderlecht Herman Van Holsbeeck, Club Brugge-coach Ivan Leko, de scheidsrechters Sebastien Delferière en Bart Vertenten, een ex-advocaat en twee journalisten werden opgepakt. Of ze in verdenking worden gesteld, moet verder onderzoek uitwijzen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie