'Nobody likes us and we don't care.'

Elke dag kiest de redactie een opmerkelijke grafiek uit de actualiteit. Vandaag: het aandeel Colruyt.

©Mediafin

Engelse voetbalploegen prevelen een gebedje bij elke bekerloting. Laat ons een leuke tegenstander krijgen. Niét Millwall FC. Een ploeg met, euh, niet onbesproken supporters. Eastenders die van de leuze ‘nobody likes us and we don’t care’ hun lijflied maakten. De Europese beurzen hebben het equivalent van Millwall FC: Colruyt.

De supermarktketen wordt gevolgd door 18 analisten. Koopadviezen: 0. Verkoopadviezen: 15. Iedereen is het eens dat Colruyt de beste retailer van Europa is, met marges waar gewone stervelingen een arm en een been voor zouden geven. Alleen: die staat van dienst zit ruim in de koers. Colruyt noteert tegen 1 keer de jaaromzet, tegenover 0,4 keer voor Ahold Delhaize en 0,2 keer voor het - toegegeven, net iets minder bewonderde - Carrefour. De Nederlandse vermogensbeheerder Corne van Zeijl deed gisteren een opmerkelijke vaststelling: het gemiddeld koersdoel van analisten ligt 30 procent onder de beurskoers. Geen enkel aandeel uit de DJ Stoxx, de 600 aandelen grote Europese korf, komt in de buurt.

En het aandeel Colruyt? Dat trekt zich daar niks van aan en blijft record na record neerzetten. Te meer omdat Colruyt al jaren zijn stevige cashflow aan het werk zet door family packs eigen aandelen in te kopen. Would-be shorters in Colruyt weten dat ze de strijd aanbinden met een balans van gewapend beton. En dat is even aanlokkelijk als een bekermatch tegen Millwall FC.

Lees verder

Advertentie
Advertentie