Grafiek van de dag

Aftopping coronabesmettingen

Er is opnieuw een dalende trend in het aantal bijkomende besmettingen met het coronavirus.

Er raakte volgens cijfers van Sciensano vorige week 5 procent minder mensen besmet dan een week eerder. Dat is de eerste daling van het aantal besmettingen in een week deze zomer.

Ook het daggemiddelde - het aantal besmettingen in de afgelopen zeven dagen gedeeld door zeven - daalde deze maand al drie dagen op rij. Op 10 augustus bereikte het daggemiddelde nog zijn piek met 626 geïnfecteerden, drie dagen later was dat al teruggevallen tot 574. Voor het eerst sinds eind juni daalt het daggemiddelde meerdere dagen op rij.

Het dag- en het weekgemiddelde zijn betere indicaties dan het aantal positief geteste personen per dag. Zo worden de uitschieters in de metingen uitgevlakt. Op 10 augustus werden liefst 866 coronapositieven geregistreerd, de meest recente piek, terwijl het aantal registraties voor de weekends een stuk lager is.

De heropflakkering van het virus in de zomermaanden lijkt langzaam af te nemen. Toch maakt de eerste zwaluw de lente niet. Er komen dagelijks gemiddeld nog zo'n 500 besmettingen bij en vorige week lag het aantal hospitalisaties 35 procent hoger. Het aantal overlijdens lag zelfs 115 procent hoger dan een week eerder. Op dit moment liggen 336 mensen in het ziekenhuis, van wie 86 op intensieve zorg. Gemiddeld sterven nog acht mensen per dag aan covid.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie