Grafiek van de dag

Antwerpen voert meeste tests uit én telt meeste positieve gevallen

Een kind wordt getest op corona in Antwerpen. ©BELGA

In de provincie Antwerpen werden tussen 10 en 23 juli 33.811 coronatests uitgevoerd.

In absolute cijfers werden in geen enkele andere provincie meer tests uitgevoerd, blijkt uit cijfers die federaal minister Philippe De Backer (Open VLD) dinsdag in de Kamer meedeelde.

Afgezet tegenover het aantal inwoners spant West-Vlaanderen evenwel de kroon: bijna 21 tests per 1.000 inwoners. In Oost-Vlaanderen waren er dat bijna 19, in Antwerpen 18 per 1.000 inwoners.

Antwerpen, de grootste coronahotspot van het land, blijkt de hoogste ratio positieve tests te hebben. 3,1 procent van de afgenomen tests is positief, tegenover 1,6 procent in West-Vlaanderen en 0,8 procent in Oost-Vlaanderen. De cijfers bewijzen dat Antwerpen niet slechter scoort omdat meer wordt getest, maar omdat er effectief meer besmettingen zijn.

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) had de voorbije dagen kritiek op Brussel. Volgens hem vaart de hoofdstad blind. In het Brussels Gewest werden tussen 10 en 23 juli iets meer dan 12.700 tests afgenomen. Dat zijn er 10,4 per 1.000 inwoners, minder dan in de vijf Vlaamse provincies.

Weinig testen kan een probleem zijn als er een hoge besmettingsratio is, want dan kan het aantal positieve gevallen onderschat worden. In Brussel blijkt 2,3 procent van de uitgevoerde tests positief te zijn.

Lees verder

Advertentie
Advertentie