Goedkoop daten? Ga naar Caïro

Iedere dag selecteert De Tijd een opvallende grafiek uit de actualiteit. Vandaag: de 'Cheap Date Index' van Deutsche Bank.

©MEDIAFIN

De koopkrachtexperten bij Deutsche Bank zijn niet altijd met grote economische analyses in de weer. Ze zijn in hun Cheap Date Index op zoek gegaan naar de stad waar een date het goedkoopst is. Wat in het budget van die tête-à-tête zit: de taxiritten, een romantische maar eenvoudige maaltijd voor twee, enkele glazen frisdrank en bier en twee bioscooptickets.

Wie goedkoop af wil zijn, moet niet in Zürich zijn. De Zwitserse zakenstad komt veruit als duurste datingstad uit de bus, 42 procent duurder dan referentiestad New York, waar de date omgerekend 128 euro kost. Vervolledigen de top vijf: Oslo, Kopenhagen, Helsinki en Tokio. Opmerkelijk is dat Amsterdam voor daters bijna even duur is als New York. Brussel is maar 9 procent goedkoper dan de Big Apple.

Waar moet je zijn voor de goedkoopste dates? In Egypte, blijkt uit de vergelijking. Caïro is 29 procent goedkoper dan New York. ‘En je krijgt er de piramiden en de Nijl bovenop’, grappen de Deutsche Bank-economen. Eén date in Zürich kost evenveel als vijf afspraakjes in de Egyptische hoofdstad. Ook in Mumbai en Bangalore (India), Buenos Aires (Argentinië) en Istanboel (Turkije) is een date goedkoop.

Voor wie dat te ver vindt, is Parijs of Berlijn misschien een optie. De datingkosten liggen in de Franse hoofdstad 15 procent lager dan in New York. Parijs eindigt pas 18de in de lijst van duurste 54 steden. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie