Grafiek van de dag

Vlaming vindt job: 'Vacaturesites en sociale media hebben duidelijk hun plaats veroverd'

©Mediafin

Google en sociale media zijn voor Belgische werknemers de belangrijkste wegen naar werk, blijkt uit een onderzoek van Randstad, ’s werelds grootste hr-bedrijf.

29 procent van de Belgen die een job versierden, gaf aan dat sociale media zoals Facebook, Twitter of LinkedIn een belangrijk wervingskanaal waren. 17 procent oordeelde dat Google belangrijk was. Overal ter wereld blijken sociale media en Google diezelfde belangrijke rol te spelen. Niet geheel verrassend gebruiken vooral jongeren het internet.

 

Anders dan in de meeste andere landen bezetten publieke arbeidsbemiddelingsdiensten zoals de VDAB nog altijd een belangrijke positie in ons land. 28 procent van wie werk vond, geeft aan een beroep te hebben gedaan op die diensten. Ook uitzendbureaus blijken nog steeds een belangrijk wervingskanaal. In de meeste andere landen zijn de publieke arbeidsbemiddelingsdiensten en de uitzendkantoren minder belangrijk. Daar zijn vacaturesites de belangrijkste weg naar werk.

‘Vacaturesites en sociale media hebben duidelijk hun plaats veroverd’, zegt Jan Denys van Randstad. Zeker in België ging dat evenwel niet ten koste van de klassieke tussenpersonen, zoals de publieke bemiddelaars en uitzendkantoren. Hij verwacht dat het belang van de digitale kanalen, en vooral van Google, de komende jaren alleen maar zal toenemen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie