Purple drain

Marc Coucke. ©BELGA

Hij gaat er zondag aan beginnen, Marc Coucke. Verliest in Durbuy bergketens geld, is 30 miljoen euro kwijt omdat hij KV Oostende gratis moest weggeven, en trotseert een schadeclaim van 2 miljard euro omdat hij bij de verkoop van Omega Pharma de Amerikanen van Perrigo een Jo & Polleke zou hebben gelapt, maar dat alles is kleine geuze tegenover de ramp die hem in het Astridpark te wachten staat.

De bevolking kan vanouds worden opgedeeld in twee categorieën: blinden en zieners. Tot de laatste, schaarse soort hoort Kaaiman. We duiken even in onze archieven, dat verlicht de taak en veraangenaamt de dag.

Kaaiman, 29 oktober 2016: ‘Sinds de mannen van AB InBev het bij Anderlecht voor het zeggen hebben, gaat het met die club van kwaad naar erger. Nooit speelde paars-wit zo slecht en die dip loopt wat al te toevallig samen met de intrede van de InBev-toplui Alexandre Van Damme en Jo Van Biesbroeck. Mannen die kunnen rekenen, een balans kunnen lezen, en niet meer uitgeven dan er binnenkomt. Welnu, een voetbalclub heeft geen behoefte aan mannen die kunnen rekenen, een balans kunnen lezen, en niet meer uitgeven dan er binnenkomt, hen dient de toegang tot het stadion te worden ontzegd. Van Biesbroeck ging de club weer eens hervormen, nog iets wat je die kerels niet afgeleerd krijgt. Het resultaat is te zien, op het veld en in de boeken.’

Kaaiman, 11 oktober 2017: ‘De erelijst van Hein Vanhaezebrouck: als speler niets, als trainer 1x kampioen van België. Dat is niet vet. Het kan wel zijn dat Hein de grootste goeroe uit de Belgische voetbalgeschiedenis ‘wordt’, maar dat moet nog blijken. Zou het niet fijn zijn als hij bij zijn eerste match als trainer van Anderlecht Sven Kums in de tribune zet? Nog een van wie de faam niet wordt geschraagd door de erelijst.’

Dat kan tellen, nee? En nog zijn er die menen dat in deze rubriek zomaar wat onzin staat. ‘De Tijd onwaardig’, heet het dan in de afdeling ‘ongewenste e-mail’. Maar voor u nu in het tegendeel vervalt en gebedswaken houdt voor beeldjes van Kaaiman, of bedevaarten organiseert naar Tour & Taxis, dient u te beseffen dat wie elke dag gratuite meningen en voorspellingen rondstrooit onvermijdelijk een of twee keer gelijk zal krijgen. Het volstaat die toevalstreffers in de spots te zetten en over alle andere uitspraken te zwijgen, en men heet ‘De ziener’ voor men het weet.

Daarom aarzelen wij niet hier opnieuw sterk uit de hoek te komen: het verhaal van Marc Coucke bij Anderlecht is exact hetzelfde als dat van Roland Duchâtelet bij Standard, het zal even kort van duur zijn en op dezelfde wijze eindigen. Binnen vier jaar verkoopt hij het hele Astridpark met een fikse winst, of desnoods met verlies, aan een of andere Rus of Chinees. Als we ongelijk hebben, mag u ons erop aanspreken. In Benidorm.

De schade-eis van Perrigo tegen Coucke wordt niet behandeld door een rechtbank maar door een arbitragecommissie van onafhankelijken. Kaaiman, in zijn vroegere beroep vertrouwd geraakt met arbitrage, stelt zich bij deze kandidaat om in die commissie te zetelen en objectief te oordelen. Dat de gulste moge winnen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content