30.000 klimaatbetogers in Brussel

De klimaatbetoging in Brussel. ©REUTERS

Er nemen vrijdagnamiddag 30.000 mensen deel aan de nationale klimaatbetoging in Brussel. Dat blijkt uit een officiële telling die de lokale politie via Twitter heeft meegedeeld.

Anuna De Wever, boegbeeld van 'Youth for Climate', spreekt zelf van 35.000. De eerste manifestanten komen intussen aan bij het station Brussel-Zuid, de eindbestemming van de klimaatmars.

De mars van vrijdag kadert in een internationale actiedag. Op heel wat plaatsen in de hele wereld kwamen mensen op straat om te betogen voor een beter klimaatbeleid. Ze krijgen daarbij een extra zetje van milieu-organisatie Greenpeace.

Spandoekenactie

'Na meer dan drie maanden van klimaatmarsen en spijbelprotesten blijft politieke actie nog altijd uit', klaagt de natuurbehoudsorganisatie aan. Om de jongeren te steunen lanceerde Greenpeace een spandoekenactie. 'De originele slogans van de jongeren zijn al wekenlang hét symbool van de spijbelacties. Om die boodschappen te onderstrepen zetten we enkele van die slogans op grote spandoeken van zo'n 11 meter lang', klinkt het.

Wereldwijd geeft de organisatie ook zijn socialemediakanalen even uit handen. Klimaatjongeren mogen ze vrijdag gebruiken om hun boodschap te verspreiden. Op de Twitter- en Instagram-accounts van Greenpeace Internationaal is er ook 24 uur lang een livestream aan de gang van de klimaatmarsen over de hele wereld.

Advertentie
Advertentie