Nergens zonder weg in Aalter

Nergens zonder weg in Aalter. ©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

AALTER. Wat zou ze dinsdag gedaan hebben? Van Jan Wauters zaliger wisten we dat hij niet graag op pensioen ging. Hij was trouwens pas 60, dat ging toen zo. Het moést. De wet. Dag Jan. Zo ging het ook met Martine Tanghe. Het anker werd gelost en daar lag de wijde zee. Niet meer mogen wat je het liefst doet en waar je de beste in bent: genadeloos. Op de site van VRT Taal vind je wel het begrip win-winsituatie, maar een woord voor als er enkel verliezers zijn niet.

Ze was van Bellem, deel van Aalter, maar dat hoorde niemand nog. De dingen gaan voorbij. Zeker in Aalter, letterlijk, waar langs die lange E40 heel Europa passeert op weg naar en van de kust en West-Vlaanderen. Auto’s vol mensen, busjes met arm en rijk, geluk en ongeluk, vrachtwagens met dieren, meubels of onze kranten op weg naar slimme lezers. Soms een huis. Alles kan er en niets blijft staan. Geen mens en geen leven. Het gaat maar voorbij.

Maar wat zou ze dinsdag dus gedaan hebben? Als je huiskamer 42 jaar lang de studio is, word je dan niet gek, thuis op die vreemde sofa?

Lees verder

Advertentie
Advertentie