Nergens zonder weg in Antwerpen

Nergens zonder weg in Antwerpen. ©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

ANTWERPEN. Ooit waren ze van de stad (hier moet je dus zeggen van ’t stad), maar ooit is voorbij. Ook in de dorpen zie je elektrische steps, makkelijk om van thuis naar slagerij Benny en Peggy te trekken. Je kan steps tegenkomen in Lissewege, Velzeke, Gooik, Weert of Genoelselderen. Toch gelden voor de deelstep andere wetten. Daarvoor moet je wel in de grootstad zijn, vanwege de mensen, de massa en de passage.

Maar bij alles hoort een maar, want deze step staat eenzaam op de Generaal Armstrongweg in Antwerpen. Je bent hier dicht bij de Kennedytunnel en dus bij de ring, passage genoeg, maar naar voetgangers is het ver zoeken. Wie hier al loopt, doet dat voor de conditie. Alleen luie sporters zullen zeggen dat elektrisch steppen ook een vorm van beweging is. Wat gebeurde er? Viel de batterij plat? Moest de stepper hoogstnodig? Kreeg iemand wroeging en werd het laatste stuk toch nog lopend afgelegd?

Generaal Armstrong is allang dood en met de maan had hij niets te maken. Maar door die naamgenoot denk je toch aan die ‘giant step for mankind’.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie