Advertentie

Nergens zonder weg in Antwerpen

Nergens zonder weg in Antwerpen. ©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

ANTWERPEN. De stoepen en zebrapaden kennen we goed, we zien ze nog net als we door de straten lopen, kijkend op onze telefoon. Mensen lopen we zo voorbij. Wat in de straat gebeurt, is minder interessant dan het schermpje. Wat in de lucht gebeurt: geen idee meer. De oude huizen boven de winkeletalages merken we niet op.

Misschien dat dit spook dus een heel jaar in Antwerpen hangt. Dat zou daar best kunnen, maar het is bijna Halloween en dan past het wel. Hoe blauw de lucht ook is, hoe fel de zon ook schijnt, hoe wit de gevel ook is: er komen donkere tijden aan. Overgewaaid uit Amerika. Ergens zingt Michael Jackson nog eens 'Thriller'. Hoe zou het trouwens met dat meisje zijn? Stond ooit in de Playboy. Werd ons verteld. Blijkt ondertussen ook al 61 te zijn.

Maar veel tijd is er niet om daar lang bij stil te staan. Er is geen geduld meer. Ergens staat al een kerstboom en amper later is het kerstekind alweer verrezen. Gelukkig is het dan al lente. En nu we daarover nadenken, kan de tijd niet snel genoeg voorbijgaan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie