Nergens zonder weg in Ardooie

Nergens zonder weg in Ardooie. ©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

ARDOOIE. De site is indrukwekkend. Je komt van landelijke baantjes met boerderijen en landerijen en plots torent Ardo boven al die groenten uit. Daar zit logica in. We zijn in Ardooie en ze zijn ‘Uw partner voor vriesverse groenten, kruiden en fruit’. Onderneming van het jaar geweest.

Dat op die rustige wegen geregeld zwaar vrachtverkeer passeert, is net zo logisch. En waar gebouwd wordt, komen betonmixers. Die moeten afgespoten worden. Daarvoor heb je een ‘Afspuitplaats betonmixers’ nodig.

Er schuilt weinig poëzie in afspuitplaatsen en betonmixers, al is ‘vriesvers’ wel een prachtig woord. En het dorp zelf. Eerder schreven we al over cafetaria De Keunepupe, maar Ardooie is zoveel meer: Cyriel Verschaeve, Marc Degryse, Laura Lynn, dj Dennis Cartier en Michèle Cuvelier, allemaal van Ardooie. Ook in de ‘nabijgelegen kernen’ schuilt schoonheid. Ontdek Pittem, Koolskamp, Kachtem, Emelgem en Tasse.

Wat heb je meer nodig voor de muze? Een tasse koffie in De Keunepupe en dat gedicht met afspuitplaats en betonmixer schrijft zichzelf.

Lees verder

Advertentie
Advertentie