Advertentie
Advertentie

Nergens zonder weg in Bekkerzeel

©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

BEKKERZEEL. Het was niet eens 14 keer slapen en wachten tussen de finale van Euro 2020 en de start van de nieuwe voetbalcompetitie. Het stopt dus nooit. Italië Europees kampioen, dat was wat onverwacht misschien, Anderlecht thuis verloren van Union. Vul zelf in of dat verrassend was. Toch een domper voor wie een paars-wit hart heeft. Het busje met goede uitslagen komt dan wel zo zeker?

Zo’n geblindeerde autocar passerend, ben je altijd benieuwd. Wie zit erin? Wat denken ze? En vooral: praten die spelers daar eigenlijk met elkaar? Gaan ze erop of komen ze eraf, dan zie je hen altijd met oortjes of koptelefoons. Blik op oneindig. Zouden die spelers van Anderlecht nog kaarten? Potje manillen. Misschien spelen de jongens wel UNO.

Maar ze kunnen ook gewoon door het venstertje kijken. Naar de bomen en velden in Bekkerzeel en Sint-Ulriks-Kapelle, naar het voetbalveld in Affligem, naar ons. Zeker dromend om ooit wekelijks in een gelijkaardige bus op de ring van Barcelona, Milaan of Manchester te zitten. Of van Brugge natuurlijk.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie