Advertentie

Nergens zonder weg in Borgloon

Nergens zonder weg in Borgloon. ©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

BORGLOON. ’s Ochtends had de wegenwerker de wekker gezet en om 7 uur luisterde hij naar het radionieuws. ‘In München is de Duitse regisseur Rainer Maria Fassbinder gisteren overleden’, hoorde hij. ‘Fassbinder maakte onder meer ‘Die Ehe der Maria Braun’, ‘Die Sehnsucht der Veronika Voss’ en de tv-serie ‘Berlin Alexanderpatz'. Hij werd 37.’

De wegenwerker maakte zijn boterhammen voor de middag, vulde zijn thermos koffie en ging de weg op naar zijn wegenwerk. De hele dag was hij druk in de weer met beton gieten, er werd een verkaveling gelegd, de platen werden met teer aan elkaar gesmeerd. Weg met velden en wegels, iemand had een plan getekend, er mochten wegen komen waar mensen wilden wonen. Elders waren in de jaren 60 en 70 al veel nieuwe betonnen verkavelingswegen gelegd. Werd dit een van de laatste?

Aan het einde van de werkdag liet de wegenwerker zijn stempel na. Nadien ging hij op tijd naar huis en na het eten zag hij Italië in de finale van het WK voetbal in Spanje met 3-1 winnen van West-Duitsland.

Het was een mooie dag.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie