Nergens zonder weg in Brasschaat

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

Kappers heten Jean-Pierre, Sarah of Michel. Nog mooier is als ze hun zaak naar zichzelf noemen. Kapsalon Nancy, daar spat het vertrouwen in Nancy’s krulspelden, haardrogers en balayages van af. Zoals hier.

Een zomeravond in februari, de deur staat open en bij Hairstyling Serneels in Brasschaat is het druk. Het licht valt mooi en ongeveer alles is bijzonder aan dit kapsalon. De open ramen, de blauwe neonletters - dames heren - erop, in rood en schuin geschreven Serneels, de luifel, de symmetrie, de lampjes van binnen die je buiten ziet. De woorden op de luifel.

Zo ga je denken aan de allermooiste kappersfilm. Een sprookje bijna, over de man die verliefd werd op de kapster en ermee trouwde: ‘Le mari de la coiffeuse.’ Dramatische film, maar neem een voorsmaakje en tik op YouTube eenvoudig ‘Rochefort danse’ in en droom even mee.

Jean Rochefort is dood nu, maar de coiffeuse is er nog en de kappers leven weer. Ze fluiten de vrolijkste deuntjes. Mensen komen goedgezind buiten. Zie ons eens allemaal opfleuren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie