Nergens zonder weg in Brussel

Nergens zonder weg in Brussel. ©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

BRUSSEL. Dinsdag. Terugkomdagje op het werk. Het regent. Waze instellen. Het werk staat bij ‘Favorieten’. Rustig op de weg. Alleen file voor wie de ring op wil. Tiens, er wordt gewerkt net voor de VRT. Place Meiser vlot voorbij. Leopold III, Chazal, Louis Bertrand: de tramhaltes behielden hun naam. Iemand rookt een sigaret voor bar Jeunesse Bruxelloise. Uitkijken voor een fietser op het kruispunt. Je bent niet alleen op de weg. Veel plaats in de parking. Twijfel: was het nu de derde of de vierde verdieping? Dag collega’s.

Nieuwe refter. Nieuwe koffiemachine. Beetje oefenen met dat melkschuim. Nog collega’s. Eentje is wat bijgekomen. Dat stelt gerust: je bent niet alleen. In de vergadering zit een nieuwe collega. Dat is relatief. Ze werkt hier al zeven maanden. Maar alles is nu nieuw. Zelfs de menukaart in het restaurant.

Nog een koffie. Een collega maakt drie grapjes over je leeftijd. Sommige dingen veranderen nooit. Alleen die mondmaskers. Staand bij je bureau draag je het. Zittend niet.

Terug naar huis. Het regent nog altijd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie