Nergens zonder weg in Brustem

Nergens zonder weg in Brustem. ©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck deze zomer naar wat verwondert en soms overdondert.

BRUSTEM. Half maart viel ook in Brustem het leven stil, er hingen papieren aan de ramen, Covid-19 stopte zelfs die vorm van liefde. Maar het leven hervatte en op de Luikersteenweg zwaaien meisjes van overal opnieuw naar mannen in hun auto. ‘Venez’, zeggen die lokkende handen en blikken, en ‘bienvenue’, in de Bristol, in New York, Night Dreams, Obsession, Blue Lagoon. Je durft er niet bij stilstaan.
Even verder, bij de buren, vallen geen zaken meer te doen. Misschien keek niemand ernaar, zozeer verblind door al die andere lampen, door borsten en billen, door de kleur van huiden, pruiken en pakjes. Probeer op deze weg je aandacht maar eens bij het juiste verkeer te houden. Laat staan te kijken naar andere waren. Dus doofde op een dag het licht, werd de zaak leeggehaald en ging de deur voorgoed dicht. De winkel werd wat hij verkocht: antiek.
Er moeten daar mensen wonen. Waarom zou iemand anders glasgordijnen hangen? Ze hebben trouwens ook een troef. Niemand ziet jou, maar jij ziet alles. Kamers met uitzicht op de Luikersteenweg.

Lees verder

Advertentie
Advertentie