Nergens zonder weg in Deftinge

Nergens zonder weg in Deftinge. ©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

DEFTINGE. Wie in het Stade de France in Parijs komt, schrikt. Je stapt binnen en plots ligt dat veld een stuk lager dan je denkt. Bouwtechnisch zal het logisch zijn, het terrein wat in de diepte en dan de tribunes omhoog bouwen, maar bij voetbal aan de top verwacht je niet in de put te belanden.

Diep in de put zit het amateurvoetbal. De lijnen moeten niet gekalkt worden, Yvette moet niet bibberen in haar loket, Marie-Louise moet geen appelsienen snijden voor tijdens de rust en de wasmachines van Antoinette draaien niet. Dat klinkt als een opluchting, maar geloof het niet. Al die vrijwilligers, die zo graag in de weer zijn en aan de zijlijn staan, staan nu ook figuurlijk aan de kant. Spelers en speelsters spelen niet. Blijft er nog iets over?

Ook aan het terrein van V.C. Eendracht Deftinge regeert de tristesse. Al ligt het voetbalveld daar, anders dan in het Stade de France, hoog boven de weg. Er is niemand en het plakkaat drukt op de werkelijkheid. De match V.C. Eendracht Deftinge tegen Covid-19? De uitslag is bikkelhard: 0-5.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie