Nergens zonder weg in Dendermonde

Nergens zonder weg in Dendermonde. ©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

DENDERMONDE. In Frankrijk, toch in delen ervan, schuilt logica in de huisnummers. Ze komen overeen met hoeveel meter je huis verwijderd is van het begin van de straat. Een beetje inschatten en klaar. Al is het einde zoek als je niet weet waar het begin is.

Bij ons? U kent dat. Herfstige avond, al vroeger donker, een afspraak. Of een brief in een bus stoppen. De straten zijn verlicht, maar de huizen kunnen duister zijn. Dus rijd je langs al die huizen en zoekt het juiste. 28, 26B, 26A, 24, 22. Je raakt het spoor bijster. Een huis staat dieper, heeft geen nummer, of je ziet het niet. Vergeet de verlichting. Klein plaatje. En er voorbij. In die eenrichtingsstraat.

Dan vond deze Dendermondenaar het gat in de markt. Waar vermoedelijk ooit een groter raam zat, metselde hij de muur dicht en die ruimte vulde hij met z'n huisnummer. Vergelijk met zijn buurman. Ocharme, dat miniveertientje. Doe ons maar die 12. 

Over oplossingsgericht denken worden dure cursussen gegeven. Terwijl het zo simpel kan zijn. Twelve points for Dendermonde.

Lees verder

Advertentie
Advertentie