Nergens zonder weg in Everberg

Nergens zonder weg in Everberg. ©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

EVERBERG. Anders dan in de lente van vorig jaar zitten de wegen weer vol op zondag. Er is niets meer te merken van mensen die in hun kot blijven, we komen weer buiten. Naar de zee, naar het bos, zomaar onderweg. Op zo’n dag is het wel opletten voor wielertoeristen, maar het is ook uitkijken naar oldtimers.

Zeg nooit Corollo of Carola tegen een Toyota Corolla, behandel ze met respect, want kijk naar de schoonheid. Die, we toegegeven, toen ook niet altijd zagen. Begin de jaren 70 hadden ze allemaal een sticker op de achterruit met daarop ‘My Toyota is fantastic’. Dat rijmde op plastic en wat vonden wij dat grappig. Maar als op zo’n zonnige zondagnamiddag zomaar een oude versie op een aanhangwagen voorbijzoeft, slaat het hart iets sneller. Denkend aan toen en met bewondering voor het Japanse vernuft.

Hij rijdt weg. Vanuit Nederland, via Everberg, naar een zoveelste leven. De antenne zit uit, op de radio klinkt iets van die dagen. Corolla rijmt niet op corona. Het rijmt op Coca-Cola, op ijsjes van Ola en op een liedje van The Kinks.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie