Advertentie

Nergens zonder weg in Gent

©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

Een mannenhart kan voor zoveel smelten: voor een stuk smurfentaart, in de ogen van een vrouw, in de blik van een man, bij het zien van een wonderbaarlijk doelpunt of van plaatsvervangende trots als een renner het zegegebaar maakt, door de stappen in de wereld van zijn dochters. Voor nog veel meer. Vaak voor een auto, liefst blits, veel paardenkracht, een aardig design.

Maar hoe vaak voor een Renault 4? Toch gebeurt het. Onderweg overal, langs veel kanten nog in Frankrijk of, zoals hier, achteraan een depannagezaak in Gent: bij een R4 wordt het hart altijd iets weker. Misschien omdat een oude nonkel er ooit mee reed en je je herinnert hoe die versnellingspook werkte. Misschien door de vorm. Dat bakje op wielen, soms in de Fourgonette-versie. Het is een schattige auto, exact 60 jaar geleden voor het eerst geproduceerd.

De auto is allang voorgoed verleden tijd, maar als hij daar zo tegen een kant gegooid ligt, zou je 'm willen redden. Kom hier, R4. We vinden wel een verlaten Frans weggetje waar heerlijk tuffen nog mag.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie