Nergens zonder weg in Geraardsbergen

Nergens zonder weg in Geraadsbergen. ©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

GERAARDSBERGEN. Ze zullen deze letter niet lezen, de renners en rensters die zaterdag in stilte Gent zullen verlaten en zo achter gesloten deuren het Belgische wielerseizoen zullen openen. Het pad door het bos in Geraardsbergen is te smal en te steil om, door van inspanning dichtgeknepen en bezwete ogen, nog rond te kijken. Renners zullen je het vertellen. Voor sightseeing is geen tijd.

De ‘K’ kan voor Kasper staan. Voor Küng of Kragh of Kenneth. Voor komaan,  koersen, kop op. Misschien staat ze er al lang en werd gesupporterd voor Kurt, Kevin, Kamiel, of Kwantum-Decosol, voor Sean Kelly. Supportersverf op asfalt, bomen en rotsen kan lang blijven.

Ach neen, deze fan neemt zijn wensen voor werkelijkheid. De boom is te jong en straks wordt hij gewoon gekapt. Misschien staat hij er al niet meer. Er passeerde een winter tussen deze foto en vandaag. Maar mogen we even dromen en hopen dat de boom er nog staat en dat iemand er in één letter zijn hoop op kalkte? Neen, de koers is niet van ons. Maar zaterdag misschien wel van Kopecky.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie