Nergens zonder weg in Givroulle

Nergens zonder weg in Givroulle. ©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck deze zomer naar wat verwondert en soms overdondert.

GIVROULLE. Wandelend door het bos vraag je je af hoeveel bomen er op de aarde zijn. Een stomme gedachte, want wat heb je aan het antwoord? Het internet zegt dat ze met drie biljoen zijn. Dat is 3.000 miljard. Dat is een cijfer dat synoniem is voor ontelbaar. Er zijn 60.065 soorten.

Door hun vorm of gestalte maken ze vaak indruk en met je telefoon maak je er de zoveelste foto van. Thuis blijkt dat dat voortdurende kijken op het schermpje het echte kijken in de weg stond. De witte pijl dan pas opgemerkt, niet live in het bos, dit is dus een toevalstreffer. Waarom hij erop staat, is niet duidelijk. Misschien moet de boom weg. Of ligt aan de wortel een schat? Wordt hier straks een nieuwe snelweg getrokken? In het bos in Givroulle was niemand om iets te vragen.

De vriend, die hier thuis is, appt later een goede verklaring. Boswachters markeren bomen. Om het terrein af te bakenen of om aan te geven waar gekapt mag worden. Logisch. Al droomde de wielerliefhebber van een iets prozaïscher antwoord: ‘Dit is nu de Waalse Pijl.’

Lees verder

Advertentie
Advertentie