Advertentie

Nergens zonder weg in Goetsenhoven

©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

GOETSENHOVEN. & Zonen, met ampersand en hoofdletter: elke keer goed voor een week hart. Je ziet het minder dan vroeger, toen hippe bedrijfsnamen zonder klinkers of in een Engels van nu niet bestonden. Maar ze bestaan nog. Smeets & Zonen, Janssens & Zonen, Robert Maes & Zonen of - de allermooiste constructie - Mondelaers Ronny & Zonen. & Dochters vind je niet zo vaak. Wel een kapsalon in Gent, Maria & Dochters, en Bakkerij Nevens Pascal & Dochters.

Erfenis uit andere tijden en dat is deze wagen van Verbraeken & Zonen vast. We zijn diep in het land en ver van de wereld. Niet dat er vorige nacht nergens een tv-scherm opflikkerde waar de strijd tussen Biden en Trump werd gevolgd. Ongetwijfeld wel, maar door de nachtklok konden we er alleen overdag passeren. Toch lijkt dat het leven hier meer zijn gangetje gaat. Amerika zorgt in een dorp voor minder rimpels.

Waarom de wagen ooit hier belandde, is onduidelijk. J. Verbraeken & Zonen is (of was) in Melle. De wagen vond onderdak aan de andere kant van het land. In Goetsenhoven & Zonen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie