Nergens zonder weg in Grimminge

Nergens zonder weg in Grimminge. ©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck deze zomer naar wat verwondert en soms overdondert.

GRIMMINGE. Met koeien voor het blauw van Inex was het tafereel nog mooier geweest, maar kijk naar de stapels schapen in de lucht en de wollen wolkjes in de wei. Ook dit is België. Oude badkuipen worden nog altijd gebruikt als drinkbakken voor het vee zoals afgedankte containers wel vaker een tweede leven krijgen als dak boven een dierenhoofd.
Natuurlijk is er ook een zwart schaap, zichzelf niet bewust van die bijklank en misschien moeten we daar wel van af. Omdat geen enkel ander kuddelid zich iets aantrekt van de aanwezigheid van de andersgekleurde, integendeel. Als er al een buitenstaander is, dan ligt die vooraan. Mocht het niet mee of wilde het er niet bij? Plaats is er nochtans genoeg dichtbij de melkcontainer.
Ze tellen is lastig en, zoals bekend, slaapverwekkend werk. Alles is rust hier, in Grimminge, zo dichtbij de bocht van de rivier die naar elders dendert. Er zijn wolken en er is wind. Schaduwschapen liggen te liggen. De deur is open en de ondertitel van Inex mekkert zo rijmend mee. Zuivelspecialitei-ei-ei-ei-ei-ei.

Lees verder

Advertentie
Advertentie