Nergens zonder weg in Heverlee

©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert

HEVERLEE. Je moet hopen dat ze niet Nadine, Armando of New Kim heette. In dat geval zijn we immers getuige van een financiële ramp. Nadine, Armando en New Kim zijn de namen van de topduiven waar een Chinees miljoenen voor over had. Fragiele investering toch, al zal die Chinees dat wel weten. Volatiel is een woord dat mooi bij duiven past.

Triester kan een einde niet zijn dan zo. Gestorven tijdens de vlucht, de dauw of de regen nog op de vlerken, eindigend in een kaalgeplukt maïsveld in Vlaanderen. We weten er niets van. Reisde ze door naar Barcelona of Praag? Had ze jongen (waarom zien we trouwens nooit duivenkindjes)? En hoe trad de dood in? Was het de ouderdom, een kogel, slecht gegeten of een agressieve kanker? Frontale botsing met tegenligger? Gestruikeld, poot gebroken en omgekomen van ontbering? Viel de dood zomaar uit de lucht of was het dier, zo hoog aan de wolken, klaar voor de hemel?

Nooit zal iemand het antwoord geven. Alleen dit is zeker: duiven moeten fladderen en dat doet zij niet meer. De duif is dood, mijnheer.

Lees verder

Advertentie
Advertentie