Nergens zonder weg in Holsbeek

Nergens zonder weg in Holsbeek. ©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

HOLSBEEK. Nu we ’s nachts weer op straat mogen, kunnen we ritjes maken langs snelwegen waarop van de zomeravonden wordt gebruikgemaakt om ze te herstellen, te verbreden en van nieuwe signalisatie te voorzien. Zelfs de nachtfile is terug en dat is niet erg. Zo staan we stil bij arbeid die gebeurt om ons overdag niet te hinderen. Zelfs op Vaderdag waren vaders druk in de weer met asfalt gieten, terwijl wij nog in ons bedje op ontbijt lagen te wachten.

Sommige wegenwerken duren lang en op de E314 duren ze heel lang. Ze zijn ingrijpend en als er straks weer zorgeloos over geraasd kan worden, zal niemand nog denken aan wie dat deed en wanneer die dat deed. Niemand zal oog hebben voor de details, niemand zal deze letters nog lezen. Safety bloc.

Meer nog dan het nachtleven in de stad misten we het cruisen, de langs het raampje passerende straatlampen en andere auto’s en daarbij de beste muziek. De nuances in de nachtelijke luchten en de voorbijflitsende bomen. De avondklok is al bijna vergeten. Er wachten talloze prachtige nachten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie