Nergens zonder weg in Ieper

Nergens zonder weg in Ieper. ©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

IEPER. 16 werd ze en voor dat feest wilde ze graag nog eens met stokjes eten, ‘zoals die keer in Londen’, had ze nog gezegd. Een sushibar waar de schoteltjes langs je reisden. Zo zag het er ook uit in Brussel, alleen bleken het Spaanse tapas te zijn. Nu wordt ze 23 en sushi is ze nog niet beu. De keuze is groot geworden. Meer Japans dan Chinees, lijkt het.

Daar denk je dus aan terwijl je in Ieper rondloopt en plots Sushieper ziet. Vlaanderen is inventief. Op Instagram verzamelt @logotheek de meest vindingrijke namen van winkels en zelfstandigen. Een greep: bloemenwinkel Florist Gump, de klusGUYgant, hondenkapsalon het k’WAF’feurke en Plint Eastwood. Die doet in laminaatvloeren. Zelf zagen we Kapzones in Brasschaat (een kapper), frituur Friet-Jess in Wezemaal (de bazin heet vermoedelijk Jess) en schrijnwerker Houtoriteit. Onbedoeld, maar toch bijzonder is de maag- en darmspecialist die dokter Braxel heet.

Maar dit is dus Sushieper. Hoe de Japanse baas dat uitspreekt, is onduidelijk. Wel zeker is dat ze daar met stokstjes eten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie