Nergens zonder weg in Laken

Nergens zonder weg in Laken. ©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck deze zomer naar wat verwondert en soms overdondert.

LAKEN. Wie in de laatste dagen van 2019 overleed en nu kon verrijzen, zou de wereld niet herkennen. Het is zelfs interessant om alle interviews en verhalen met voorspellingen, vooruitblikken en trends voor 2020 vandaag eens te herlezen. Goed ter relativering van het eigen gelijk. Er is maar één zekerheid meer over: het jaaroverzicht van 2020 wordt door corona beheerst.

Zou deze mens in Laken vooruitziend zijn of gewoon nalatig? Dwars misschien? Het tegen-beter-weten-intype. Lui? Of creatief, origineel, de nonkel-met-humor? Een man of vrouw die dit jaar kotsbeu is. Of iemand met een eeuwige boodschap aan zijn overbuur, Filip, de koning der Belgen: ‘Happy New Year.’

Zo half september krijgt de warmte nog een opstoot, maar ’s avonds is het licht herfstig en ook ’s morgens zie je dat een beetje. De gloed is wat zachter, de zon kleurt de gevel al iets meer oranje. Nog even en de zomer is echt voorbij. Dan troosten maar twee gedachten. Eén: ook voor dit rotjaar nadert het einde. Twee: over drie maanden beginnen de dagen weer te lengen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie