Nergens zonder weg in Laken

Nergens zonder weg in Laken. ©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

LAKEN. Net als je denkt dat je de koning nog nooit zag toen je nog maar eens de weg langs de Dikke Linde en dan langs zijn paleis nam, springt het licht op rood. Twee zwaantjes met zwaailicht rijden buiten, gaan midden op de weg staan en twee mooie wagens rijden van het koninklijk erf weg.

Wat zou de koning zien door zijn autoraampje? Ziet hij het bord voor Zakaria, vermoedelijk verongelukt op zijn dagelijkse route en aan die paal herdacht met bloemen en lichtjes? Let hij op de Tesla met gepersonaliseerde nummerplaat? Stelt hij zich iets voor bij die joggende onderdanen? Droomt hij van een pint in Koning Café? Zag hij het spandoek waarop ‘Merci pour vos soins’ staat?

Iets verderop halen bouwvakkers een huis leeg. Dat gebeurt met de grove borstel en met een sleuf waar het puin door schuift. Zou zo’n koning daar nooit eens van dromen? Weg van de geëscorteerde rit, weg van het stijve maatpak, weg van de buiging? De werkmanskleren aan, sigaretjes op de stoep en kloppen maar? Werken voor Boss. Eens een dagje niet zelf de baas zijn.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie